Як визначити порядок користування муніципальної квартирою?

Добрий день,
У муніципальній 3-х кімнатній квартирі прописані 7 чоловік: я з трьома неповнолітніми дітьми, дві моїх сестри одна - старша, інша-молодша (обидві повнолітні) і мати, яка є відповідальним квартиронаймачем. З нами в кімнаті проживає ще мій чоловік, який не прописаний у цій квартирі.
Користування трьома кімнатами у нас відбувається наступним чином: я з трьома дітьми і чоловіком живу в кімнаті 13 кв. м. Мати зі старшою сестрою живуть в кімнаті 20 кв. м., молодша сестра займає окрему кімнату 13 кв. м.
Перерозподіляти сформований порядок користування кімнатами мої сестри і мати не хочуть, їх і так все влаштовує. Оплата комунальних послуг відбуваються весь час через лайку. Крім цього у старшої сестри і матері у власності є ще три квартири: дві в Москві, які вони здають і одна в подмосковье, в якій вони періодично живуть.
По наявності квадратних метрів в цій квартирі і кол-ву проживають виходить більше 10 кв. метрів загальної площі на людину, тобто що потребують поліпшення житлових умов нас не визнають.
Виходить, що у нас з чоловіком і трьома дітьми багатодітна молода московська родина, а живемо ми кімнаті 13 кв. м., і потребують поліпшення житлових умов не є зі всіма витікаючими звідси труднощами.
Що нам потрібно зробити для поліпшення своїх житлових умов, враховуючи наші обставини?
Спасибі. Маргарита

Відповідь юриста:

Привіт, Маргарита. На жаль, в даному випадку вам необхідно визначати порядок користування квартирою в судовому порядку. До того ж ви можете визнати матір і сестру втратили право користування житловою площею. Після визначення порядку користування можливе вирішення питання про постанову вашої родини на облік щодо поліпшення житлових умов.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи має сім'я з трьох осіб, яка проживає в комунальній квартирі, право на п ...
  • Яка норма надання житлового приміщення на одну людину?
  • Чи можна в судовому порядку вимагати обміну кімнатами всередині квартири?
  • Чи має родина право на поліпшення житлових умов, проживаючи в комунальній к ...
  • Відмова в постановці молодої сім'ї на облік щодо поліпшення житлових умов

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ