Яка норма надання житлового приміщення на одну людину?

Правомірність дій Житлового комітету м. Долгопрудний
Я, моя мама і сестра проживаємо в кімнаті 16 кв. в 2-ух кімнатній квартирі (комунальна), МО г.Долгопрудний. Кімната приватизована. Стоїмо в черзі на поліпшення житлових умов. За словами начальниці Житлового відділу УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ м. Долгопрудний наша черга на житло підійшла і комісія з розподілу житла пройшла. Офіційно ніяких документів нам не висилалась. По телефону вона запросила прийти і повідомила про те, що готові надати нам 2-ух кімнатну квартиру на 1-му поверсі з суміжними кімнатами, а також сказала, що кімнату вони у нас заберуть. В подальших розмовах на словах пропонує наступні варіанти: 2-ох кімнатна квартира у новому будинку, але необхідно сплатити заборгованість з комунальних послуг у розмірі 50 руб., 1-кімнатна квартира і у нас залишається наша кімната або 2-ух комантная про яку я писала вище. Юрист управління соціального захисту населення відмовляється роз'яснювати наші права. Скажіть, будь ласка:
1. Відповідно до закону на яку жив. площа ми можемо претендувати? Чи зобов'язані нам надати роздільні кімнати (я і сестра - повнолітні)?
2. Чи мають право у нас забрати приватизовану кімнату при наданні житла площу, більше встановленої містом норми надання?
3. В який орган слід звертатися для пред'явлення скарги на місцевих чиновників. У мене є аудіо-запис розмови з начальницею житлового відділу.

Катерина

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. 1. При поліпшенні житлових умов вам повинні надати по 18 кв.м. загальної площі на людину.
2. Якщо вам нададуть квартиру в якій може жити 3 людини (54 кв.м. загальної площі), то її передадуть вам у власність за договором міни на вашу кімнату. Або квартиру 36 кв.м. і залишать кімнату у власності.
3. В вищестоящі органи або до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може сім'я з трьох осіб претендувати на поліпшення житлових умов?
  • Яка норма площі житлового приміщення на одну людину?
  • Чи може сім'я з трьох осіб приєднати собі звільнилася кімнату в комунальні ...
  • Яке житло нададуть власникам у разі знесення будинку?
  • Надання кімнати, що звільнилася в комунальній квартирі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ