Що робити якщо туристичне агентство не повертає паспорт?

03.11.2010 я уклав договір з туркомпанією "КМП груп" договір, згідно з яким планував з дружиною провести новорічні канікули в Парижі. Була внесена передоплата, здані всі необхідні документи. З невідомих мені причин французьке посольство не видало в термін в'їзну візу і повернуло на початку січня паспорт моєї дружини з відмовою. Мій паспорт вовзращен не був. Був анонімний телефонний дзвінок з французького консульства з пропозицією прийти особисто і забрати документи. На пропозицію передати паспорт через агентство, яке і передавало паспорт в консульство, мені було заявлено, що "у нас не виходить конструктивний діалог". Представник "КМП груп" також запропонував мені звертатися в консульство особисто. Вважаю, що не зобов'язаний йти в установу, в яке особисто не звертався, і просити повернути мені документи, які я туди не передавав. Тому наполягаю, щоб "КМП груп" зайнялося отриманням мого закордонного паспорта і поверненням його мені.
У "КМП груп" запевняють, що домагаються повернення паспорта, однак надати копію листування відмовляються, посилаючись на те, що це "ноу-хау" турагентства. На питання, чому вимога про повернення законному власникові власності РФ (так зазначено в паспорті) не може бути оприлюднено, зрозумілої відповіді немає.
Чи є у мене законні підстави відмовлятися йти у французьке консульство (я припускаю, що мова буде йти про знайомство з представником спецслужб, чого мені зовсім не хочеться робити) і вимагати від агентства організувати офіційний запит у посольство Франції з вимога мернуть власність Росії?
З повагою,
Павло Голуб

Відповідь юриста:

Привіт, Павло. Вам необхідно написати на адресу агентства претензію з вимогою повернути передані їм документи. Якщо агентство відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою про витребування з незаконного володіння в суд. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як стягнути в примусовому порядку борг з боржника, який залишив розписку?
  • Боржник прострочив виплату боргу по розписці: що робити?
  • Чи можна вклеїти фотографію в паспорт через посольство або консульство?
  • Проблема отримання загальноросійського паспорта після отримання громадянств ...
  • Як отримати компенсацію за зіпсовану відпустку від туроператора?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ