Чи є законним звільнення особою, що не є працедавцем?

Здрастуйте! Була директором Красковський дитячої спортивної школи. Звільнена за прогул начальником Управління освітою в той час, коли я займалася організацією та проведенням обласного етапу спартакіади школярів в якості головного секретаря змагання у відповідності з наказом обласного Спорткомітету і на підставі офіційного виклику Федерації плавання, як громадської організації. На той момент Управління освітою не володіло ні власним балансом, ні розрахунковими або іншими рахунками в банках. Представник відповідача приховав цей факт від суду, переконав суд, що Управлінню передані права роботодавця у відносинах з керівниками освітніх установ (хоча трудовий договір укладався з Главою люберецкого району) відповідно до Рішення місцевої Ради депутатів та Розпорядженням Глави району, і представила відповідні документи. Те, що Управління не є юр.особою і не може забезпечити позов, з'ясувалося наступного дня. Цей факт Управління використовувало у своїй касаційній скарзі. Обласний суд підтримав позов в частині визнання звільнення незаконним, але вказав, що суд першої інстанції при підготовці справи не перевірив, чи можна віднести відповідача в правовому сенсі до юридичних осіб зі всіма витікаючими наслідками, а відповідач у касаційній скарзі зазначив, що не має ні балансу , ні рахунків, це йому не дозволяє виконати рішення суду. У зв'язку з цим, суд скасував рішення і повернув справу на новий розгляд із зазначенням правильно визначити відповідача по справі.
1.Закон чи звільнення? 2.Закон чи визначення обл. суду про скасування рішення? 3.Як юридично кваліфікувати дії начальника Управління та його представника-юристконсульта, який дезінформував суд, тобто ввів суд в заблухжденіе,
, 4.Який відповідальність вони несуть за виниклі наслідки.

Вікторія.

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Вікторія. Ваше звільнення незаконно, так як було вчинено особою, яка не має відповідних повноважень. У теперішньому випадку для перегляду справи маються нововиявлені обставини, які існували в момент вирішення справи (відповідач не є юридичною особою).

 

Додаткові матеріали:

  • Як відбувається визнання договору цесії не дійсним?
  • Як правильно скласти наглядову скаргу у справі про порушення трудових прав ...
  • Як захистити себе від свавілля роботодавця, що змусив написати заяву про зв ...
  • Що робити при оскарженні рішення суду в касаційному порядку?
  • Які шанси на оскарження справи в наглядовій інстанції?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ