Що робити якщо суд відмовив у розгляді наглядової скарги?

Здравствуйте.
Засуджений за ст.158.ч.3.осужден на 4 роки, відсидів два. Уродженець м. Оренбург (там же прописаний) а крадіжки відбувалися в Москві.
Засуджений зібрав довідки, з держустанов таких як: військкомат, пенсійний фонд, паспортний стіл, в яких вказані дати звернення до держустанов і подачі заяви про відновлення раніше втрачених документів, а так само дати отримання відновлених документів. Ці довідки є документами доводять, що на моменти кількох крадіжок засуджений знаходився за 2000 км від місця крадіжки, тобто в Оренбурзі. Далі була написана наглядова скарга про відновлення наглядового виробництва за нововиявленими обставинами до Верховного суду. Але йому було відмовлено у витребуванні справи.
1. З якої причини йому відмовлено від порушення наглядового виробництва при досить вагомих аргументах.
2.Куда можна звернутися по невірного рішення Верховного суду, або халатності НД РФ.
3. Чи є безкоштовні колегії адвокатів або комітети, зборів куди можна звернутися за допомогою в цьому процесі.
4. Чи може він звернутися в Ген. прокуратуру з тією ж скаргою?
5.Назовите, будь ласка, всі органи та інстанції куди ми можемо звернутися, написати скарги.
З повагою, Лілія.

Відповідь юриста:

Привіт, Лілія. 1. У відмові суду повинні бути зазначені причини даного відмови про порушення наглядового виробництва. У відповідності зі ст. 381 ЦПК РФ Розгляд наглядової скарги або подання прокурора:

1. Судді, зазначені у статті 380.1 цього Кодексу, вивчають наглядову скаргу або подання прокурора за матеріалами, прикладеним до них, або за матеріалами витребуваного справи. У разі витребування справи суддя вправі винести ухвалу про зупинення виконання рішення суду до закінчення провадження в суді наглядової інстанції при наявності прохання про це в наглядовій скарзі, поданні прокурора чи іншому клопотанні.

2. За результатами вивчення наглядової скарги або подання прокурора суддя виносить ухвалу:

1) про відмову в передачі наглядової скарги або подання прокурора для розгляду в судовому засіданні суду наглядової інстанції, якщо відсутні підстави для перегляду судових постанов у порядку нагляду. При цьому наглядова скарга або подання прокурора, а також копії оскаржуваних судових постанов залишаються в суді наглядової інстанції;

2) про передачу наглядової скарги або подання прокурора зі справою для розгляду в судовому засіданні суду наглядової інстанції.

2. В силу ч.3 ст.381 ЦПК РФ Голова ВС РФ, його заступник вправі не погодитися з визначенням судді ВС РФ про відмову в передачі наглядової скарги для розгляду в судовому засіданні наглядової інстанції.

3. Так, є.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити судове рішення в наглядовій інстанції?
  • Порядок направлення наглядової скарги та необхідні документи
  • Оскарження рішення суду
  • Апеляційна скарга
  • Оскарження рішення мирового судді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ