Як оскаржити рішення суду, що вступило в законну силу, через три роки?

Здрастуйте!
Я Крутіков Андрій Миколайович афганець ласка допоможіть нам дуже потрібна Ваша допомога!
Відповідь ласка, відправте на електронну адресу: krutikow1968@mail.ru
1. Будинок був оформлений на брата так як тільки у нього був паспорт РФ.
Будинок знаходиться в Росії.
29 березня 2007 районний суд РФ виніс рішення про поділ будинку між моєю мамою 67% частки і братом 33% частки, а сестра була в якості третьої особи і не знала що потрібно було подавати зустрічний позов, а я живу і працюю в Казахстані і суд мене не залучив у якості третьої особи. У суді було установленно що брат не вносив на будівництво будинку ні рубля тобто було встановлено що мама і її батьки вкладали гроші в будівництво будинку і будинок будувався для всієї родини складу якої складається з чотирьох осіб мама, я, брат і сестра. Рішення суду не обжаливалось так як брат довів маму і вона потрапила до лікарні.
Однак суд рівним словами нас із сестрою залишив бомжами по цій справі чи можливо нам зараз як небудь подати в суд???


2. А у вересні 2007 р. Я дав матері довіреність і вона від мого імені з сестрою подали позов до районного суду РФ на брата щоб 33% поділили порівну між нами дітьми суд прийняв у провадження позов. Однак перед судовим розглядом брат побив матір і сестру і сказав якщо вони справу не закриють в живих після суду не залишаться. Мама з сестрою в судовому розгляді відмовилися від позову суд виніс ухвалу керуючись статтями 34220221 ЦПК України. Зараз сестра і мама в безпеці в Казахстані у мене чи можемо ми з сестрою як небудь в цій справі знову звернутися до суду???
Чекаємо відповіді від Вас терміново по якому з двох справ подавати і що саме треба скласти???
З Повагою афганець Андрій Миколайович.

Відповідь юриста:

Привіт, Андрій Миколайович. Для початку вам необхідно відновлювати строк для оскарження рішення суду від 29 березня 2007 року. Після, якщо терміни будуть відновлені ви можете направити наглядову скаргу за що набрало законної сили рішенням.

Скарга на рішення суду складається з трьох частин і обов'язкового переліку додаються до скарги доказів.
У першій (описовій) частині містяться вказівки на рішення суду, яке оскаржується; друга (мотивувальна) частина містить доводи заявника, а також підстави, за якими він вважає невірним оскаржуване рішення суду; в прохальній (третьої) частини скарги, виражається вимога особи, що подає скаргу. До скарги, поданої заявником, необхідно докласти такі документи:

1) копію оскаржуваного судового рішення;

2) документи, що підтверджують оплату державного мита у зазначеному законом порядку і розмірі, якщо скарга підлягає такій оплаті, або право на отримання пільг по сплаті державного мита, або клопотання про надання відстрочки для сплати державного мита, або зменшенні її розміру;

3) копії наглядової скарги;

4) довіреність або інший документ, що підтверджує повноваження на підписання скарги представником (у разі його участі в процесі).

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити судове рішення в наглядовій інстанції?
  • Як оскаржити судове рішення другої інстанції при незгоді з ним?
  • Оскарження рішення
  • Апеляційна скарга
  • Оскарження рішення мирового судді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ