Як оскаржити судове рішення другої інстанції при незгоді з ним?

Ми залили сусідів, причина затоки розрив гайки гнучкого шланга. Експертиза показала виробничий брак шланга. Я купила кухонний кран разом з гнучкими шлангами. Магазин стверджує, що такі крани продаються тільки зі шлангами довжиною 30 см., мої шланги по 80 см. Представник магазину на суд приніс підводки того що виробника, що й у мене довжиною 3050 і 80 см. Я є постійним покупцем цього магазину, тому у мене є карта із знижкою. Згідно ч.1 ст.1064 ЦК України особа заподіяло шкоду звільняється від відшкодування шкоди. Світовий суд визнав відповідачем магазин.
Представник магазину подав апеляційну скаргу на рішення Світового судді. Федеральний суд скасував рішення Світового судді, не пов'язавши магазин і потерпевшую.За всі дії що відбуваються в мене в квартирі повинна відповідати я. Представник магазину упирався на те що я не могла купити кран зі шлангами 80 см. (у мене був свідок з яким я разом купувала цей кран). Документів що підтверджують, що вони мені продали кран з підведенням 30 см вони не представили. Підтверджували це тільки продавці. За період, коли йшов суд у мене лопнули гайки ще у двох гнучких шлангів, куплених одночасно з цим краном. На жаль чеків, на них у мене не залишилося, але я представила їх у суді. Суддя сказала що цей факт не ставитися до цього засідання і прийшла до висновку, що винна я і відшкодовувати збиток мені. З сумою збитку я була не згодна, коли сусідка викликала оцінювача по ремонт у, мене не сповістили.
Скажіть, чи була допущена помилка, чи мало право я присутніми під час огляду? Акту документа мені не представили. Були залиті вінілові шпалери, характеристику шпалер я представляла на суд. Вінілові шпалери призначені для кухонних та ванних кімнат (але суддя не врахувала це). Мені зачитали збиток за ринковими цінами, я просила врахувати термін зносу конструкцій і матеріалів, але мені сказали що все вважається за ринковими цінами.
Я з цим не згодна, скажіть будь ласка чи можу я оскаржити рішення Федерального судді, що і як мені треба для цього робити, які документи і куди мені потрібно подати? За раніше дякую Вам. Галина Миколаївна.

Відповідь юриста:

Привіт, Галина Миколаївна. Набрали законної сили судові постанови, за винятком судових постанов Президії Верховного Суду Російської Федерації, можуть бути оскаржені в наглядовому порядку, до суду наглядової інстанції особами, що у справі, та іншими особами, якщо їхні права та законні інтереси порушені судовими постановами.

Судові постанови можуть бути оскаржені до суду наглядової інстанції протягом шести місяців з дня їх вступу в законну силу за умови, що вказаними особами були вичерпані інші встановлені цим Кодексом способи оскарження судового постанови до дня його вступу в законну силу.

Наглядова скарга на рішення суду складається з трьох частин і обов'язкового переліку додаються до скарги доказів.
У першій (описовій) частині містяться вказівки на рішення суду, яке оскаржується; друга (мотивувальна) частина містить доводи заявника, а також підстави, за якими він вважає невірним оскаржуване рішення суду; в прохальній (третьої) частини скарги, виражається вимога особи, що подає скаргу.
До скарги, поданої заявником, необхідно докласти такі документи:

1) копію оскаржуваного судового рішення;

2) документи, що підтверджують оплату державного мита у зазначеному законом порядку і розмірі, якщо скарга підлягає такій оплаті, або право на отримання пільг по сплаті державного мита, або клопотання про надання відстрочки для сплати державного мита, або зменшенні її розміру;

3) копії наглядової скарги;

4) довіреність або інший документ, що підтверджує повноваження на підписання скарги представником (у разі його участі в процесі).

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити судове рішення в наглядовій інстанції?
  • Як оскаржити рішення суду, що вступило в законну силу, через три роки?
  • Порядок направлення наглядової скарги та необхідні документи
  • Апеляційна скарга
  • Оскарження рішення мирового судді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ