Що робити якщо адміністрація відмовила ветеранові ВВВ в отриманні пільгового житла?

Я Маланова Фаїна Миколаївна, ветеран ВВВ, житель блокадного Ленінграда (ст.18), член сім'ї репресованих, інвалід 2-ої групи.
У 2001р. Я з сином була прописана в колгоспному будинку с. Волокобіно Хотімльского з /п Івановської області не будучи наймачем по соц. наймом та інших будь-яких договорів укладено не було. Мій син священик і ми займалися відновленням місцевого храму. У 2005р. Ми виїхали з причини передачі місцевій церкві іншому священнослужителю. Житла у власності, я і члени родини не маємо. Дій, які спричинили погіршення житлових умов, я і члени моєї сім'ї не здійснювали. З квітня 2010 року після отриманої травми перелому хребта - лежача, і після лікарні проживаю з сином на знімній квартирі р. Шуя. У будинку ж за місцем реєстрації немає ні газу, ні водопроводу, ні каналізації зручності на вулиці. У селі немає ні магазину, ні транспорту, ні поліклініки. Також немає родичів для нагляду за мною. На підставі гл.7 ст.51 п.1 Житлового кодексу РФ від 29.12.2004 № 188-ФЗ і Закону Івановської області № 50-ОЗ від 17.05.2006 можу розраховувати на поліпшення житлових умов як ветеран ВВВ. Всі документи мною були надані.
14.03.2011г. я отримала письмову відмову про визнання нужденної, тому загальна площа перевищує допустимого метражу і будинок не є аварійним. Побутові умови враховані не були, так само не те, що будинок вже проданий і там проживають інші люди.
Як мені бути і куди звертатися?

Відповідь юриста:

Привіт Фаїна Миколаївна. Вам або вашому представникові необхідно направити позовну заяву до суду для оскарження відмови адміністрації в постановці на облік потребуючих поліпшення житлових умов. Ваш син може записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може вдова інваліда ВВВ претендувати на поліпшення житлових умов?
  • Чи є вселення в квартиру бабусі навмисним погіршенням житлових умов?
  • Чи має родина право на поліпшення житлових умов після смерті особи, що став ...
  • Чи є погіршенням житлових умов реєстрація дружина?
  • Відмова в постановці молодої сім'ї на облік щодо поліпшення житлових умов

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ