Чи може брат відсудити частину будинку або матеріального відшкодування за надану допомогу в будівництві?

в 2004 році була куплена ділянка 12 соток в Підмосков'ї. (Куплений моїм старшим братом на наші спільні гроші.) По 8 тисяч уе скидалися.
після етого ділянку був розділений на 2 по 6 соток
і моя частина (8 соток) була по дарчим передана моєму батькові. брат на своїй ділянці побудував будинок. я, мій батько і моя мати (з батьком у нас був у той час спільний бізнес
побудували будинок на нашому (батьківському ділянці)
матір щоб допомогти нам у будівництві продала в той час свою квартиру в одесі 15 тисяч доларів і внесла ці гроші в стоительство нашого будинку. (всього ж будівництво будинку нам обійшлося більше 100000 доларів) будинок благополучно будувався були грандіозні плани але в 2005 мати захворіла онкологією. все мат кошти були нами кинуті на її лікування. темпи будівництва впали. брат не чинив ніякої допомоги в лікуванні матері. проте приносив-де то діставав (не купував) деякі лад матеріали (двері, джакузі) і продавав нам за мізерною ціною або просто дарував. (за непотрібністю) також допомагав робити обробку (природно разом з робітниками яких ми наймали я і батько)-клав плитку ітд (по синівські) за що отримував символічну винагороду
(накритий стіл вечерм, пару сотень рублів ітд)
в серпні 2010 мати померла. с тих пір брат терорізірует нас з батьком, приходить погрожує судом, змушує зняти двері і віддати джакузі-яку неможливо віддати так як вона замурованна у ванній прийдеться зносити стіну. оцінює свої двері в божевільну ціну по 1000 уе за двері. джакузі зі смітника 28000 уе і вимагає півбудинку або 100 тисяч доларів.
батько днями склав заповіт на мою користь.
ділянку як я і писав вище в даний момент на батька по дарчої, будинок вже побудований але ще не оформлений-оформлюється.

влад

Відповідь юриста:

Привіт Влад. змусити вас відшкодувати витрати брат може тільки в судовому порядку, для чого йому доведеться довести розмір вкладених коштів у будівництво: надати чеки, свідоцтва про грошові перекази і т.д. Так як зробити це він не зможе, то і сподіватися йому на відшкодування не доводиться . Ви ж у свою чергу надайте свідчення свідків (робітників, наприклад), що за свою роботу і принесені матеріали він отримував винагороду, яка для нього була достатньою.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може чоловік успадкувати будинок, в якому прописано вже 30 років?
  • На яке майно можна претендувати при розірванні шлюбу?
  • Чи можна залишити заповіт на незавершене будівництво?
  • Що краще оформити: договору дарування на трьох дітей чи заповіт?
  • Оформлення ділянки землі під будинком у приватну власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ