Що робити, якщо сусідка по комунальній квартирі не підписує відмову від придбання кімнати за переважним правом?

Здрастуйте! Я є власницею кімнати в 3-кімнатній комунальній квартирі. Благополучно здавала її за договором оренди, звітувала в ИФНС, платила податки. Третя кімната теж здавалася, але мешканець с початку серпня теж втік. Сусідка у другій кімнаті робила все можливе, щоб вижити моїх мешканців, причому це вже відбулося повторно. Тиждень тому вони з'їхали, а сьогодні я дізналася, що вона подала на мене в суд. Причина звернення - мої мешканці розвели клопів, не прибиралися в місцях загального користування і не платили за електрику 3!
місяця. Напередодні (до отримання повідомлення) я була в квартирі, повернула гроші, які мені передалім мешканці при виселенні, отримала від неї розписку, що грошових претензій вона до мене не має. У квартирі чисто, бо мої проживають все за собою прибрали, і кімнату і місця загального користування знаходяться в порядку. Як пояснила сама ябеда, клопи є в двох кімнатах - в моїй і в третій, звідки втік мешканець) Вона загрожує тим, що не дасть відмова від покупки моєї кімнати до тих пір, поки я не виведу клопів. Як можна довести що клопи від мене, і!
Чи навпаки - не від мене, чи повинна!
проводити я обробку всієї квартири за свій рахунок, і може дане судове справу вплинути на продаж кімнати, яка вже з'явилася в каталозі агенста з нерухомості?

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. В якості доказів про сплату рахунків необхідно надати квитанції, доводити, що клопи розведені саме вашими мешканцями необхідно сусідці. Якщо вона загрожує вам тим, що не підпише відмову, то необхідно через нотаріуса направити сусідці поштою рекомендованим листом повідомлення про майбутню продажу кімнати. Навіть у тому випадку, якщо нотаріус отримає повідомлення про те, що рекомендований лист не було вручено через те, що адресат вибув у невідомому напрямку, не дає свою згоду, але і не викуповує кімнату, то по сформованій за такими категоріями справ судовій практиці буде вважатися, що потенційні покупці кімнати були сповіщені належним чином.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібна згода всіх власників кімнат у комунальній квартирі для продажу ...
  • Чи потрібен дозвіл сусідів на оренду приватизованої кімнати в комуналці?
  • Як приватизувати і продати кімнату в комунальній квартирі?
  • Який порядок продажу кімнати в комунальній квартирі?
  • Надання кімнати, що звільнилася в комунальній квартирі

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ