Як захистити дитину і його опікуна від зазіхань родича?

Ситуація склалася така:
Є хлопчик 9 років залишився сиротою. Прописаний у бабусі в квартирі (квартира 3-х кімнатна). Крім них в цій квартирі прописані син цієї бабусі і його дочка. Над хлопчиком після смерті його матері опіку взяла сестра бабусі (опікун), т. к. рідної бабусі відмовили в опікунство. Спочатку син бабусі відмовився від опікунства. Були судові розгляди цей син хотів позбавити рідну матір дієздатності і хлопчика віддати в інтернат а квартиру всю себе. Суд завдяки опікуну виграли і бабусю дієздатності не позбавили. Але на цьому він не у!
Гомон. Були ще суди з приводу поділу житлоплощі і суд постановив, що велика частина квартири належить бабусі і сироті. Тепер син узявся за опікуна: почав вчити хлопчика, що нібито опікун його ображає.
Тут треба додати, що опікун є викладачем у школі з великим педагогічним стажем, має подяки та інше. Хлопчика завдяки турботам опікуна влаштували в це школу. І він уже в 3 класі.
Хлопчик весь тиждень проживає в опікуна, а на вихідні бабуся забирала його до себе
І ось днями, коли хлопчик гостював у бабусі (з п'ятниці по неділю) цей дядько в неділю відвів хлопчика в трвмпункт і зробив висновок, що у хлопчика тупий біль в області живота. Звернувся в міліцію за місцем проживання свого і вони разом з міліцією прийшли до опікунської ради. Мабуть хочуть звинуватити опікуна в тому чого він ніяк робити не міг.
Підкажіть яким чином опікун може захистити себе і дитину від таких посягань і неправдивих звинувачень.

Роман

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Роман. Заборонити дядькові спілкуватися з племінником можна, зате можна встановити порядок спілкування з дитиною в судовому порядку, тим самим скоротивши час спілкування. До того ж опікун може бути присутнім при спілкуванні дитини з дядьком. Також опікун може направити в правоохоронні органи заяву про наклеп з боку зазначеного громадянина.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть діти претендувати на поліпшення житлових умов?
  • Які права мають родичі хворого на його майно?
  • Хто успадкує майно після померлого спадкоємця за заповітом?
  • Як захистити дитину від жорстокості його бабусі і обмежити їхнє спілкування ...
  • Чи може опікун недієздатної укласти договір ренти з родичем?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ