Чи може директор компанії отримати від співробітника поліції відомості про судимість працівника?

Добрий день! У мого чоловіка була умовна судимість. 2 роки тому вона була погашена. Зараз чоловік працює в крупній компанії. Нещодавно стався злам офісу. Він проходив як очевидець, писав заяву-пояснення в міліції. При зломі нічого пропало. Міліція не знімала відбитки пальців співробітників і розслідування не вело. Сьогодні надійшов дзвінок з викликом у міліцію по цій справі. Чоловік переживає як би не спливла його рання умовна судимість. Підкажіть, співробітники міліції будуть пробивати по базі УВС і ІЦ тих, кого опитували у зв'язку зі зломом? І чи має право слідчий розповісти про те, що у чоловіка була судимість наприклад директору компанії? Або це конфеденційної інформації? Спасибі.

Ірина

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Ирина. Співробітники поліції зазвичай перевіряють всіх свідків і підозрюваних у справі на наявність судимостей у минулому. Відповідно до ч. 3 ст. 10 Федерального закону «Про персональні дані» обробка персональних даних про судимість може здійснюватися державними органами або муніципальними органами в межах повноважень, наданих їм відповідно до законодавства Російської Федерації, а також іншими особами у випадках і в порядку, які визначаються відповідно до федеральних законів , таким чином у керівництва фірми може з'явитися інформації про судимості вашого чоловіка тільки від нього самого.
Якщо в трудовому договорі обов'язкова умова - відсутність притягнення до відповідальності в принципі, то вашого чоловіка можуть звільнити за ненадання правдивої інформації при вступі на роботу. В іншому випадку, роботодавець порушить трудове законодавство, тому судимість вже погашена.

 

Додаткові матеріали:

  • Куди скаржитися на бездіяльність співробітників поліції при розгляді заяви?
  • Як вступити в спадкові права та отримати спадок від чоловіка?
  • Яке звільнення найбільш вигідно у фінансовому плані для працівника?
  • Коли відомості про судимість вносяться в загальну базу даних?
  • Строки погашення судимості і оспорювання відмови в укладенні трудового дого ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ