Куди скаржитися на бездіяльність співробітників поліції при розгляді заяви?

03.01.2011 року вбили мого кращого друга. Закрита черепно-мозкова травма в області тім'ячка з крововиливом у мозок.
Міліція при огляді тіла ніяких фотографій не робила, як він лежав і інше не фіксували, тому очевидних пошкоджень не було і вони попередньо вирішили, що у нього передоз (хоч до наркотиків він ніякого відношення не має). Я думаю, до такого висновку вони прийшли тому, що знайшли його в під'їзді.
Далі, коли діагноз з'ясували, вони висунули припущення, що він впав сам (хоча нормальним людям зрозуміло, що так впасти не можна).
Все, що зараз відомо, це те, що в під'їзд його затягли троє чоловіків і залишили його там (по записах з камер спостереження). Але, за їхніми словами, вони знайшли його на вулиці і занесли в під'їзд щоб не замерз.
До цього він був у своєї дівчини (яка явно бреше, т.к постійно змінює показання: час коли він прийшов, коли пішов, хто взагалі був у цій квартирі) і мабуть там була велика компанія.
Міліція взяла пояснювальну тільки з дівчини, інших людей, які були з ним в той вечір, шукати не збираються.
У одного так само вкрали телефон, з якого, у наслідку дзвонили на московський номер. Цей номер у міліції пробивати теж відмовляються.
Загалом, ніякого сприяння, все що відомо на сьогоднішній день розкрито не міліцією, а друзями і рідними, які намагаються хоч чогось домогтися, поки вбивць ще можна знайти.
Не дивлячись на 3 поданих заяви кримінальну справу заведено тільки за фактом пограбування, а в тому, що це було вбивство міліція нібито сумнівається.
У зв'язку з цим питання: ЯК потрібно написати заяву, щоб справу завели (я чула, що вже при заяві вони зобов'язані розслідувати вбивство) і куди ще поскаржитися на бездіяльність міліції (їх начальство і прокуратура вже в курсі)?
Як вплинути на роботу міліції?

Зеленцова Марія

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Марія. При надходженні заяви співробітники правоохоронних органів повинні провести перевірку, про результати якої повідомляється заявнику. Оскаржити бездіяльність співробітників поліції ви можете в УСБ або в прокуратуру, а якщо вжиті заходи вас не задовольнять, то в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може директор компанії отримати від співробітника поліції відомості про ...
  • Що робити якщо після огляду транспорту пропали цінні речі і документи?
  • Бездіяльність співробітників правоохоронних органів: що робити?
  • Оскарження бездіяльності поліції співробітникам прокуратури
  • Оскарження дій співробітників міліції

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ