Як захистити авторські права при виявленні плагіату в інтернет-ресурсах?

Здрастуйте!
Нами (у співавторстві) більше 10 років тому була опублікована стаття в одному з відомих російських наукових журналів, який можна знайти в будь-якій бібліотеці РФ. У науковій літературі, дисертаційних дослідженнях існують коректні посилання на нашу роботу.
Однак, в цьому році в інтернет-публікаціях, дублюючих офіційно видані в РФ збірники наукових публікацій, ми виявили плагіат, тобто практично повний збіг фрагментів текстів нашої наукової статті і статей іншого автора. При цьому жодних посилань на те, що текст цитується, немає. Навпаки, плагіатор - остепенением науковець і викладач одного з російських університетів - слово в слово запозичує наш авторський текст, представляючи його від свого імені. Таких публікацій, що містять некоректні запозичення, н

Євген Володимирович

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Євген Володимирович. У кожного автора (співавторів) є право на самозахист своїх порушених авторських прав та на грошову компенсацію за їх порушення. Причому можна закликати порушників, як до кримінально-правової, так і цивільної відповідальності, шляхом направлення цивільного позову. Для цього, для початку, необхідно завірити вміст інтернет-публікацій сайтів у нотаріуса. Наші фахівці допоможуть вам зібрати необхідні докази, проведуть переговори з порушниками, а також представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Куди направити позовну заяву про захист авторських прав?
  • Порушені права винахідника на винахід в іншій країні: що робити?
  • Як захистити порушені авторські права винахідника?
  • Що робити при порушенні роботодавцем авторських прав працівника?
  • Порушення авторських прав

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ