Що робити, якщо колишній чоловік не регулярно виплачує аліменти на дитину?

Привіт! Дуже хотілося б отримати консультацію з питання виплати аліментів. Ми з чоловіком розлучилися в 2000 році, маємо дочку 1999 року народження. Після розірвання шлюбу я подала на аліменти, на жаль виконавчого листа на руках не маю, т.к подавала на аліменти за місцем колишнього проживання (м. Реутов, Московської обл.), А зараз проживаємо з донькою у Володимирській області. Колишній чоловік платить на дитину суму ту, яку йому зручно (від 1000 до 2000 рублів), а може і взагалі не платити по 6 місяців. Я зверталася до судових приставів по міс!
ту прописки чоловіка. Він приносить довідки про зарплату, які не відповідають його реальним заробіткам. Скажіть будь ласка з чого мені потрібно почати, щоб виявити його справжні доходи. І яке покарання передбачено за приховування доходів. Пишу так тому, що у чоловіка у власності і машина, і квартира, і будинок (живе на безбідно), а на дитину платити просто не хоче. Так само я подавала позовну заяву про кримінальну відповідальність (на чоловіка) по несплаті аліментів, але працювати з ним схоже ніхто не збирається. І чи можу я поставити питання про позбавлення!
і його батьківських прав, т.к в восп!
Ітан дочки участі він ніякого не прінімаел і не приймає.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. При маленькій офіційної заробітної плати батька рекомендується подавати на стягнення аліментів у твердій грошовій сумі (ст.83 СК РФ), для цього вам необхідно скласти позовну заяву про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі і направити його мировому судді за місцем реєстрації матері і дитини або по місцем реєстрації батька (п.3 ст.29 ЦПК РФ). До позовної заяви краще буде докласти розрахунок і підтверджують квитанції про витрати на дитину. До того ж можна зібрати докази про отримання колишнім чоловіком більшої зарплати ніж він надає довідки. До того ж, якщо колишній чоловік не платив аліменти за кілька місяців - подавайте в суд заяву про стягнення заборгованості. На жаль у вашій ситуації посилатися на невиплату аліментів для позбавлення колишнього чоловіка батьківських прав не можна, ви можете намагатися обгрунтовувати позов на інших підставах, згідно СК РФ. Наші юристи допоможуть вам стягнути аліменти і захистити права вашої дитини.

 

Додаткові матеріали:

  • Як позбавити батька його батьківських прав і усиновити дитину новому чолові ...
  • Як стягнути аліменти з батька дитини у твердій грошовій сумі?
  • Чи можна позбавити колишнього чоловіка батьківських прав через несплату алі ...
  • Як стягнути аліментні виплати на третю дитину за минулий час?
  • Вимога батька про оспорювання батьківства та несплаті аліментного змісту

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ