Що робити, якщо співробітники прокуратури не повідомляють про результати перевірки?

Мій знайомий Віктор продав мені автомобіль. Операція не була оформлена договором купівлі-продажу, але Віктор написав мені розписку (від 30.12.2007), що отримав від мене 180000 руб. за конкретний автомобіль. На момент здійснення операції Віктор достовірно знав, що авт-ль знаходиться під заставою в банку. На сьогоднішній день кредит у цьому банку їм не погашений, гроші за авт-ль він мені не повернув, а автомобіль (юридично є майном Віктора) заарештований службою судових приставів за борги Віктора в т. ч. і перед іншими кредиторами. 26.04.2010 мною було написано заяву в УВС про прохання притягнути до кримінальної відповідальності Віктора унаслідок шахрайства відносно мене. 05.05.10 мені було дано відмову в порушенні кримінальної справи, причина якого мені досі не пояснена. Я звернувся до прокуратури, була проведена доп. перевірка. На скільки я знаю, всі терміни перевірки вийшли, але про її результаті мені нічого невідомо. У прокуратурі мені сказали, щоб я написав скаргу на ім'я прокурора. Я так і зробив, але знову-таки терміни розгляду моєї заяви підходять до кінця, а результату немає. Підкажіть, будь ласка, як мені слід діяти далі і не відмовлять мені знову за закінченням строку позовної давності. Заранее спасибо!

Аліна, Ігор

Відповідь юриста:

Привіт Аліна та Ігор. Заява має бути дозволено в строк не пізніше тридцяти днів з дня реєстрації в прокуратурі, а якщо воно не потребує додаткового вивчення і перевірки - не пізніше п'ятнадцяти днів, якщо інший термін не встановлено федеральним законом.
Заява вважається дозволеним, якщо розглянуті всі поставлені в ньому питання, на них дано мотивовані і зрозумілі заявнику відповіді, а також вжито необхідних заходів і відправлений письмову відповідь.
Ви можете оскаржити бездіяльність співробітників прокуратури в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо співробітники прокуратури діють у розгляді заяви?
  • Справа передана з поліції в прокуратуру, але про результати не повідомили: ...
  • Що робити якщо в прокуратурі не відреагували на заяву?
  • Оскарження відмови в порушенні кримінальної справи в судовому порядку
  • Оскарження бездіяльності поліції співробітникам прокуратури

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ