Проблема в оформленні успадкування права викупу частки у вартості квартири.

Проблема в оформленні успадкування права викупу частки у вартості квартири. Маємо Договір купівлі-продажу житлового приміщення з розстрочкою платежу. Продавець - ГУП Москви ", Покупець - чоловік, дружина, дитина 8 років і батько чоловіка. Частки 4-х покупців неопределено, але мабуть, їх можна визнати рівними. Договір укладено на 10 років, право викупу повної вартості квартири і оплати послуг ГУП виникає тільки на 5-й рік дії договору, раніше прийняти оплату ГУП не погоджувався. Такі договори укладалися з учасниками договору комерційного найму, які отримали житло після знесення п'ятиповерхівок в Зеленограді.
Зараз закінчився 4-й рік дії договору, півроку минуло з часу смерті батька чоловіка і дідусі дитини, є Заповіт, складений нотаріусом Філіної. 1/4 частка квартири заповідана другій дитині, народженій під час дії договору. Нотаріус відмовляється видати свідоцтво про спадщину права вимоги частки, т.к. частка ще не викуплена і вважає, що треба звернутися до суду або просити юристів ГУП в додатковій угоді перерозподілити частки.
Юрист ГУП вважає, що якщо договір має держреєстрацію, можна видати Свідоцтво про спадкування, як це роблять інші нотаріуси і навіть якщо на 5-й рік дії договору буде сплачена повна вартість і отриманий Акт, при зверненні в Реєстраційну палату виникне таже проблема і потрібно Свідоцтво про спадкування, тому треба переконати нотаріуса.
Якщо не вийде переконати нотаріуса та юриста ГУП, чи варто зараз отримати відмову нотаріуса і звернутися до суду або через рік після сплати вартості договору отримати відмову від Реєстраційної палати і тоді звернутися в суд? Яка вартість послуг з ведення цієї справи? Хотілося б вирішити питання зараз, тому що є можливість сплатити частину суми за рахунок Материнського капіталу, а в майбутньому році я вже буду матір'ю трьох дітей і займатися справами буде складніше, хоча в будь-якому випадку послуги юриста для оформлення Свідоцтв про власність будуть потрібні.

Влада

Відповідь юриста:

Привіт Влада. В даному випадку доцільніше звернутися до суду після виникнення права власності. В будь-якому випадку, навіть якщо квартира буде поділена між вами, чоловіком і першою дитиною, то ви можете укласти угоду і встановити частки з урахуванням другої дитини. Врахуйте, що оплатити послуги юриста з материнського капіталу ви не зможете. Запишіться на безкоштовну консультацію та надайте нашим юристам всі документи, що мають значення для справи і ми допоможемо вам вирішити це питання.

 

Додаткові матеріали:

  • Як продати частку в квартирі, якщо її власники неповнолітні діти?
  • В який термін кошти з материнського капіталу надходять на рахунок продавця ...
  • Чи потрібно отримувати свідоцтво про право власності на спадщину?
  • Чи можна оскаржити договір дарування через 10 років після його укладення?
  • Як визнати дарчу недійсною, якщо квартира вже продана?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ