Що робити, якщо заяву про крадіжку коштовності не було розглянуто в правоохоронних органах?

10.10.2010 р. я пішла повечеряти в кафе . Зробивши замовлення, пішла помити руки в туалет. Зняла об'ємне золоте кільце 750 проби з брилиантами з руки так як воно заважало мити руки і поклала на мильницю. Почувши метушню зовні, подумала, що там черга я швидко вийшла, залишивши в туалеті кільце. Але зовні нікого не було крім прибиральниці. Вона зайшла одразу після мене (напевно забиратися), оскільки було зі шваброю. Цей акт запечаталелі камери відеоспостереження і сосбственно якби не цьог, я б не стала обращатться. Виявила я пропажу через півтори години. У той вечір в кафе було дуже мало людей. Більш того в кафе встановлені камери відеоспостереження. Коли я попросила в кафе показати мені відеозйомку, мені адміністратор кафе відмовив, хоча прокоментував, що все добре видно. Я звернулася в ОВД району Мар'їна гай (вул. Радянської армії). Заяву зареєстрували і доручили слідчому. З 11 жовтня 2010 р. я періодично дзвоню слідчому, але у нього спрацьовує факс, а черговий відповідає, що в даний час його немає. Дзвоню практично кожен день. Слідчий сам теж не дзвонив жодного разу, що мене дуже дивує. Невже не виникло жодного питання, щоб уточнити обставина або ситуацію.
Таке відчуття, що заява навіть не розглядали. У мене і раніше були пропажі більш значні й істотні, але я жодного разу не зверталася до міліції, будучи заздалегідь впевненою в безнадії. Але це кільце для мене ДУЖЕ дорого і багато що означає, і я в останній надії (як виявилося марно) звернулася в міліцію. Я впевнена на 99% в тому, що співробітники ОВС не зможуть знайти кільце, але хочу використати всі шанси. Куди звернутися в наступну інстанцію (для надання сприяння), яка вище ОВС. У прокуратуру або???? І що взагалі робити?

Лариса

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Лариса. У відповідності зі статтею 144 Кримінально-процесуального кодексу дізнавач, орган дізнання, слідчий і прокурор зобов'язані прийняти, перевірити повідомлення про будь вчинений злочин або злочин і в межах компетенції, встановленої Кодексом, прийняти по ньому рішення в строк не пізніше трьох діб з дня надходження зазначеного повідомлення. Однак, частина 3 зазначеної статті дозволяє продовжити термін перевірки до 10 діб, а при необхідності проведення документальних перевірок та ревізій прокурор вправі по клопотанню слідчого або дізнавача продовжити цей термін до 30 діб.

Частина 2 статті 145 Кримінально-процесуального кодексу, покладає на правоохоронні органи обов'язок інформувати заявника про прийняте рішення за повідомленням про подію. Заявнику також повинне роз'яснятися його право оскаржити прийняте рішення і порядок оскарження.

Якщо минули встановлені законом для перевірки терміни, а ваша заява не розглянута, або ви не повідомлені про результати перевірки - пишіть скаргу прокурору з вимогою зобов'язати начальника відділу, в який ви подали заяву, повідомити вас про вжиті заходи та вирішенні.

Якщо не допомогло і таке звернення - ви можете сміливо звертатися до суду. Як і відмова в прийомі повідомлення про злочин (ч. 5 ст. 144 КПК РФ), так і бездіяльність у разі надходження заяви можна оскаржити в судовому порядку. Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.
Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо шахраї, проти яких порушено кримінальну справу, бажають вип ...
  • Чи може адміністрація кафе утримати неустойку при поверненні грошей за майб ...
  • Що робити, якщо після укладення договору позики ломбард закрився?
  • Справа передана з поліції в прокуратуру, але про результати не повідомили: ...
  • Заява в прокуратуру

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ