Як захистити права дітей на спадщину, якщо родичі спадкодавця зайняли будинок без прийняття спадщини?

Здрастуйте!
У мене колишній чоловік помер у 2006р, у якого на той момент була задолжность по аліментах близько 300000руб на двох дітей. Після його смерті залишився будинок в Іванівській обл, в який відразу ж переїхала жити його рідна сестра з двома дітками, при цьому свій будинок вона продала і на скільки я знаю, зробила капітальний ремонт будинку, який залишився після смерті батька, матері та брата. Спадщина вона не стала оформляти по причині великого боргу брата, але там проживає і прописалася.
Підкажіть, будь ласка, чи можуть мої діти претендувати на той будинок? І наскільки я знаю, сестра колишнього чоловіка збирає якісь документи і збирається подати в суд.
Мені особисто, цей будинок не потрібен, а дітям може і стати в нагоді. Старшому синові виповниться 18 років у березні 2011р, а молодшому на даний момент 15 років. Я перебуваю у шлюбі. Отримую пенсію по втраті годувальника. Прописані ми з дітьми в комунальній квартирі в Ярославській обл. Знімаємо квартиру в м.Ярославль.
З Повагою, Галина!

Галина

Відповідь юриста:

Привіт, Галина. Навіть якщо ваш колишній чоловік залишив заповіт на сестру, то ваші неповнолітні діти мають право на обов'язкову частку у спадщині. Якщо заповіту немає, то діти спадкодавця - єдині спадкоємці (якщо немає батьків і дружини). Вам необхідно, як представнику дітей, звернутися до суду і відновити строк прийняття спадщини. Наші юристи допоможуть вам у цій справі інтереси дітей.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оформити спадщину після смерті брата, якщо є спадкоємці першої черги?
  • Як вступити в право власності на спадкове майно?
  • Як вступити в право власності на спадкове майно після матері?
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця
  • Право на обов'язкову частку у спадщині дочки спадкодавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ