Що робити у разі позбавлення водійських прав і незгоди з судових рішенням?

13.10.10 з моєю участю сталося ДТП. Пересуваючись на мотоциклі по вул. Онежский, включивши лівий поворот, наближаючись до перехрестя на Ліхоборскую набережну я тільки в'їхав в лівий вільний від транспортних засобів низка (хто стояв там - уже повернули) і раптом з середнього ряду (хто збирався їхати прямо) "виринає" переді мною автомобіль. Щоб уникнути зіткнення - беру лівіше, потім гальмую і падаю Було слизько. (Близько 21-00) слизько і подморожена. Не знаю скільки часу я був без свідомості. Карета швидкої "Морган" пам'ятаю, доктора зі швидкої, розмовляє з одним з ДАІшником пам'ятаю, пам'ятаю як мене посадили в машину ДАІ і відвезли в будівлю ОБДПСГАІ САО, теж пам'ятаю.
Там в напівтемному холі склали протокол, під їх диктовку я написав, що б моя справа розглянули за місцем моєї прописки а сам 26.10.10 з'явився на "розбір польотів". Віддають ключі від мотоцикла, сунуть копію протоколу з тимчасовим дозволом, я з усім погоджуюся, прийшовши трохи в себе сідаю на мотоцикл і їду від будівлі ДАІ. Тільки на другий день заглянувши в копію протоколу зрозумів, що я підписав Я виявляється не учасник ДТП, а банальний п'яний, який ВІДМОВИВСЯ від медосмотра.Что стосується здоров'я - перелом правої кисті руки, легкий струс мозку численні ушиби. З матеріальних втрат можна відзначити - стерта в клапті екіпірування, понівечена каска. Другого учасника ДТП зрозуміло не було взагалі. Просто я в свої повні 53 роки (26 років вод. Стажу) напився ввечері і вирішив покататися по нічній Москві. Далі веселіше -26.10.10 як і було мені призначено, тільки не в групу розбору, а до Світового судді САО пібиваю в призначений час прибуваю з письмовим клопотанням про ознайомлення з матеріалами моєї справи. Мені Світовий суддя відмовив у письмовій формі. Роз'яснивши мені, що розглянути за місцем ДТП не можливо, так як було задоволено моє перше "шоковий" клопотання і матеріали по моїй справі вже підготовлені до відправки в Карелію за місцем моєї прописки, а мої доводи, що я фактично проживаю в Москві зі своєю родиною , до уваги прийняті не були. А враховуючи, що свідків ДТП з моєю участю запросити в Карелію на засідання Суду практично не можливо для Світового судді САО м. Москви так само не є серйозним аргументом і задоволенню не підлягає. Вчора я повернувся Москву, так і не дочекавшись розгляду за місцем моєї прописки з Карелії на автомобілі за тимчасовим дозволом, термін дії якого закінчився вчора, але вже на ПМЖ. Що мені робити? До кого звертатися в першу чергу, з відновлення моїх прав.

Віктор

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Віктор. Якщо судом було винесено у відношенні вас постанову про позбавлення права керування транспортними засобами на довгий термін, то для того, щоб повернути ваше водійське посвідчення, необхідно оскаржити постанову про позбавлення водійських прав у вищестоящий суд протягом десяти днів з моменту її винесення.

Якщо ж зазначений термін вже пройшов, то можливе оскарження в наглядовому порядку. Апеляційна (наглядова) скарга повинна бути складена у суворій відповідності до чинного законодавства, і будь-яка помилка може коштувати вам водійських прав. Запишіться на консультацію до наших юристів та вивчивши ваше діло, юрист пояснить вам перспективи оскарження постанови про позбавлення прав у вищестоящих судах.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити постанову про позбавлення водійських прав?
  • Що робити якщо не згоден з постановою співробітників ГИБДД?
  • Як оскаржити позбавлення водійських прав в апеляційному порядку?
  • Який термін оскарження постанови про позбавлення водійських прав?
  • Оскарження рішення суду у відмові ремонту автомобіля в апеляційному порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ