Як скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, поділ майна і аліменти?

Я хочу розлучитися з чоловіком. Ми живемо в одній квартирі через дочку, йти він не хоче, бо як говорить, що нікуди. Квартира належить дочці, ми обидва в ній тільки прописані. Відносин між нами немає жодних, живемо як у комунальній квартирі. Навіть у холодильнику полки різні. Хочу розвестися, так як мої доходи набагато більше, ніж його (правда не офіційні), збираюся купувати нерухомість (ділянку і будувати будинок), і не хочу потім ділити це як спільну власність. Як правильно скласти позов?

Марія

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Марія. Позовна заява про розірвання шлюбу в суді розглядається за місцем проживання Відповідача, воно складається в строго визначеної формі, при обов'язковому змісті певних відомостей - місце і час реєстрації даного шлюбу, наявність і вік спільних дітей, інформація про те, чи досягнута угода про утриманні та вихованні дітей після шлюборозлучного процесу, мотиви для розлучення, наявність інших вимог, які можуть бути розглянуті з подаються позовною заявою одночасно.

До заявляється позовом необхідно докласти свідоцтва, довідки та інші документи, які будуть враховуватися судом при розгляді справи, зокрема: свідоцтво про реєстрацію шлюбу, копія свідоцтва про народження спільну дитину (дітей), довідки про заробітну плату (оклад) кожного з подружжя. Суд також має право вимагати додаткові документи та відомості. Для того щоб розібратися в ситуації, що склалася ви можете записатися на консультацію до нашого юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу?
  • Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?
  • Чи потрібно визначати місце проживання дитини якщо у батьків немає спору?
  • Розірвання шлюбу та розділ спільного майна подружжя
  • Позовна заява про розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ