Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу?

здравствуйте.корокко і ясно об'ясню.с дружиною в шлюбі з липня 2005.в 2010 склалися обставини які зруйнували наш брак.прожіваніе разом з дружиною невозможно.от шлюбу є неповнолітній ребенок.жена проживає в г.Відное М.О.там ж і прописана . я в Москві тут і пропісан.ребенок прописаний у меня.імущественних питань і питань щодо виховання дитини нет.есть шлюбний договір і договір про виховання неповнолітнього ребенка.Вопроси: куди подавати заяву про розлучення? як скласти заяву? чи може мій позов розглянути світової суддя?

Павло

Відповідь юриста:

Привіт, Павло. Розірвання шлюбу за наявності загального неповнолітньої дитини відбувається в судовому порядку. Для цього вам необхідно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, яке розглядається за місцем проживання Відповідача мировим суддею. Позов складається у суворо визначеній формі, при обов'язковому змісті певних відомостей - місце і час реєстрації даного шлюбу, наявність і вік спільних дітей, інформація про те, чи досягнута угода про утриманні та вихованні дітей після шлюборозлучного процесу, мотиви розлучення, наявність інших вимог, які можуть бути розглянуті з подаються позовною заявою одночасно.

До заявляється позовом необхідно докласти свідоцтва, довідки та інші документи, які будуть враховуватися судом при розгляді справи, зокрема: свідоцтво про реєстрацію шлюбу, копія свідоцтва про народження спільного дитини, довідки про заробітну плату (оклад) кожного з подружжя. Суд також має право вимагати додаткові документи та відомості.

 

Додаткові матеріали:

  • Як скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, поділ майна і аліменти?
  • Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?
  • Де розірвати шлюб за відсутності майнових суперечок і спільних дітей?
  • Чи потрібно визначати місце проживання дитини якщо у батьків немає спору?
  • Позовна заява про розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ