Як правильно скласти шлюбну угоду для визначення права користування?

Доврий день. Мене звуть Ірина. Ми з чоловіком живемо у цивільному шлюбі 14 років. Вирішили зареєструвати шлюб, але перш скласти бр.контракт, оскільки у кожного є дорослі діти і якесь майно (квартири, дачі, ). Але в той же час хотілося б застерегти, що після смерті одного, наприклад дачею або квартирою, іншою може користуватися, без права (не зовсім помер, що в цьому тентексте доречно це слово) спадкування. Питання: якщо ми цей момент обмовимо, чи не буде лазівок, щоб якось обійти закон?

Ирина

Відповідь юриста:

Здравствуйте , Ірина. Ваше рішення похвально і сучасно. Шлюбний контракт визначає всі обов'язки і майнові права людей безпосередньо в шлюбі або ж у випадку його розірвання. Контракт визначає тільки майнові обов'язки і права подружжя, немайнові особисті права і обов'язки він не зачіпає. До прикладу, в шлюбному договорі подружжя має право змінити встановлений законодавством режим пропорцій на спільно нажите власність, а також встановити режим часткової або роздільної власності на все наявне майно до моменту укладення договору. Втім, не тільки на все, а також на його різні частини, на майно кожного з подружжя окремо.
Шлюбний договір може укладатися як по відношенню до вже наявному майну, так і по відношенню до того, яке в майбутньому буде подружжям нажито.
У шлюбному документі можуть бути зафіксовані і питання, пов'язані з обов'язками кожного з подальшого змісту один одного, можуть обумовлюватися способи участі у доходах кожної зі сторін, порядок несення подружжям сімейних витрат. Можливість визначити майно, яке відійде кожному з подружжя у разі розлучення, також передбачена. Інші майнові аспекти шлюбного союзу теж мають право на їх конкретну вказівку в договорі .
Складання вашого Шлюбного договору краще довірити досвідченим юристам, запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання з теми "шлюбний договір".

 

Додаткові матеріали:

  • Особливості правового режиму майна подружжя при існуванні шлюбного договору ...
  • Складання шлюбного договору для іпотечного кредитування
  • Складання шлюбного договору для іпотечного кредитування
  • Шлюбний контракт
  • Розділ майна подружжя (розділ майна угоду)

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ