Як правильно скласти позовну заяву про розподіл майна?

Земельна ділянка і гараж є спільно-натиснутим майном. Я в розлученні 8 років, все майно записане на мене. Зараз хочу розділити це майно і купити дочці квартиру. Я пропонувала колишньому чоловікові дати згоду на продаж майна або віддати його частина майна грошима, але він відмовився. Хочу скласти позовну заяву та подати її до суду. Мені сказали, що спочатку я повинна оцінити це майно через ріелторську компанію або БТІ, заплатити держмито з цього майна, описати всю вартість в позовній заяві, обгрунтувати чому зараз, а не раніше хочу ділити це майно і т.д.
З чого почати вже незнаю і як скласти позовну заяву?
Контактний тел.8-906-724-50-57 Тетяна
Елект.почта Dspharm@gmail.com

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Термін позовної давності по розділу спільного майна становить 3 роки з моменту порушення ваших прав, тому в позові вам необхідно вказати, що саме зараз ваші права були порушені тим, що чоловік не хоче продавати майно та ділити виручені грошові кошти. Перед направленням позову про розподіл майна, вам необхідно звернутися до фахівця-оцінювача, адже від вартості майна буде залежати і розмір держмита і суд, в який вам слід звертатися.
Позовна заява необхідно складати відповідно до вимог Цивільно-процесуального кодексу Російської Федерації. У ньому необхідно вказати відомості, які стосуються: часу знаходження подружжя у шлюбі, дата розірвання шлюбу, перелік майна, включеного в розділ, часу придбання даного майна і тієї вартості, яку, згідно з думкою позивача, відповідає кожен предмет, включений їм у розділ. Також необхідно, щоб у заявленому позові крім найменування того або іншого предмета, були вказані дані, які дозволяють індивідуалізувати кожен з об'єктів розділу. У деяких випадках необхідно вказівка місця знаходження заявленого майна, наприклад, коли відповідачем оспорюється особисте володіння даним майном або заперечується його існування. До того ж, предмет спору може бути у користуванні інших осіб. Однак дана обставина ніяк не впливає на статус заявленого предмета як спільної власності сторін.

 

Додаткові матеріали:

  • Як розділити спільне майно подружжя добровільно?
  • Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу і поділ майна?
  • Як розділити спільне майно при розірванні шлюбу?
  • Як скласти зустрічну позовну заяву про розподіл спільного майна?
  • Розділ майна подружжя (розділ майна угоду)

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ