Як вступити в спадкові права в інтересах неповнолітньої дитини?

Здравсвуйте! У мене така ситуація-я представляю інтереси своєї неповнолітньої дитини з отримання будинку в спадщину від її діда (мого свекра), нотаріусу потрібно надати технічний паспорт на даний будинок, для отримання тех.паспорт треба забезпечити доступ техніку з БТІ в цей будинок, але там проживає і прописаний син свекрухи від першого шлюбу і він мені перекрив доступ. 4 травня мені туди треба обов'язково потрапити з техніком.Участковий порадив подати позов і з рішенням суду отримати доступ. Підкажіть будь ласка як самої скласти позов по даній ситуації, як правильно сформулювати вимоги?
Заранее спасибо.

Наталя

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя. В процесі оформлення спадкових прав може виникнути необхідність звернення до органів правосуддя при неможливості оформлення прав через нотаріуса. Адже нотаріат в Російській Федерації виконує функції, які спрямовані на юридичне закріплення певних цивільних прав, а також попередження порушення останніх, проте нотаріат не уповноважений вирішувати спори про право, так як це - прерогатива судів.
Заяву необхідно скласти відповідно до вимог статей 131132 Цивільного - процесуального кодексу Російської Федерації, в яких вказано, яка інформація повинна міститися в позовній заяві, і які документи необхідно до нього прикласти.

 

Додаткові матеріали:

  • Як захистити спадкові права дитини, мати якої порушила його інтереси?
  • Як захистити спадкові права дитини, мати якої порушила його інтереси?
  • Як отримати медичний поліс в РФ іноземним громадянам?
  • Як правильно скласти позовну заяву про розірвання шлюбу?
  • Як скласти позовну заяву про поділ особових рахунків?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ