Чи може спадкоємець земельного паю розпоряджатися ним після вступу в права?

Добрий день!
В даний момент мене цікавлять 2 питання про нерухомості і про свої права.
1) Розповім коротко: у мого чоловіка був брат, який загинув в кінці 90-рр, як довідався через 12 років у нього в радгоспі малася спільна часткова власність на землю. Раніше ці паї скуповували. Зараз, начебто, вони не купуються, а документи на руках залишилися. Після смерті брата мого чоловіка земля перейшла у спадок до моєї свекрухи, мами загиблого брата. Скажіть, будь ласка, чи можливо продати цю спільну часткову власність зараз, через стільки часу з кончини брата мого чоловіка? Якщо так, то які документи для цього потрібні і куди звертатися?

2) Моєму татові від роботи надали ділянку. Все б звичайно добре, але він перебуває під високовольтними проводами (на самому початку ділянки). Відповідно, цю землю неможливо продати і будуватися на такій землі теж не дуже хочеться. Питання таке: чи можемо ми звернутися у відділи по земельних питаннях з метою обміну або допомоги у продажі цієї ділянки?

Заздалегідь Вам вдячна!

Євгенія

Відповідь юриста:

Привіт, Євгенія. 1. Права власників земельних паїв (часток землі) прописані у Федеральному законі «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Власники земельних паїв (часток) можуть передати земельний пай (земельну частку) у спадщину; внести в статутний капітал або пайовий фонд сільськогосподарської організації, передати на довірче управління, продати або подарувати іншому учаснику часткової власності, а також сільськогосподарської організації. Для реєстрації земельного паю та оформлення прав на конкретну земельну ділянку, необхідно пройти процедуру, визначену Федеральним Законом «Про обіг земель сільськогосподарського призначення»

2. "Захист населення від впливу електричного поля, створюваного повітряними лініями (ВЛ) електропередачі змінного струму промислової частоти» для ПЛ напругою 330 кВ розмір СЗЗ становить 20 м; 30 м - для ПЛ напругою 500 кВ; 40 м - напругою 750 кВ; 55 м - напругою 1150 кВ.В межах СЗЗ забороняється розміщення колективних чи індивідуальних дачних і садово-городніх ділянок; житлових і громадських будівель і споруд ".

 

Додаткові матеріали:

  • Оформлення права власності на земельну ділянку, передача земельної ділянки ...
  • Чи могла адміністрація продавати земельну ділянку з аукціону?
  • Проведення високовольтної лінії над земельною ділянкою
  • Оформлення земельної ділянки у власність
  • Оформлення ділянки у власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ