Як довести свою невинність в судовому засіданні про позбавлення прав?

Здрастуйте! У мене співробітники ГИБДД забрали права. Ситуація була наступною.
Я на вихідних був у родичів в Тверській області, там селище знаходиться на кордоні Тверської і Смоленської областей, сел. Осуга, ну і знайома попросила мене з'їздити в сусіднє село в Смоленській області. Загалом я з'їхав з дороги на путівці, зупинився, у мене двигун був заглушений і горіли габаритні вогні, там я зустрів знайому дівчину, яку погодився підвезти, але тут на швидкості під'їхала машина ДПС ДІБДР по м. Сичівка Смоленської області. З неї вийшли три співробітника ДПС з рушницею і попросили вийти мене з автомобіля, я відмовився і простягнув їм документи. Співробітники навіть не дивлячись документів попросили дихнути в трубку алкометру, а я за хвилину до цього допив квас і показав їм цю бутель, попросивши почекати хвилин 20 але вони відмовилися і зажадали дихати цю хвилину. Я вийшов їх автомобіля і дихнув, а апарат показав вже залишковий спирт у видихуваному повітрі! Співробітники попросили сісти в машину, і за весь цей час вони ніразу не представилися, коли почали складати протокол, а зажадав їх назвати звання та П.І.Б., що зробив тільки один, назвавшись начальників ГИБДД по Сичевського району Смоленської області старшим лейтінантом Фадєєвим Олексієм, але ніяких посвідчень не пред'явив. Загалом я дихав у трубку 3 рази, прилад показав 0178 проміле, вони склали протокол, акт затримання, і сказали, що якщо зараз не підпишу, то вони заберуть автомобіль, а мене на 2 доби посадять в КПЗ. Я зажадав везти мене на огляд, що вони зробити відмовилися, пославшись на брак часу. А мені терміново потрібно було їхати в Москву, і я погодився підписати протокол. Дівчина, яку я зустрів, підписалася як свідок, але співробітники ДПС так само вписали в документ затримання свідка, якого не було на місці затримання, він є хорошим знайомим одного з співробітником, вони ж за нього і розписалися. Коли я почав обурюватися, то шантаж погрозами КПЗ тривали, а один із співробітників почав спішно по мобільнику пояснювати цього таємного свідкові, що потрібно того зробити.
Далі співробітники ДПС виписали поза тимчасові права і відпустив, сказавши, щоб на протязі 20 хвилин поїхав зі Смоленської області. Тобто мені в стані алкогольного сп'яніння дозволили їхати далі, а якщо я через це став би винуватцем ДТП, то хто б був винен? Світовий суд буде через 2 тижні в м. Сичівка Смоленської області. Порадьте будь ласка що мені робити в даній ситуації?!

Юрій.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Юрій. Керування транспортним засобом у стані сп'яніння, яке карається позбавленням прав керування транспортним засобом на термін від 15 до 2 років. Перш за все, необхідно звернути увагу на дотримання інспектором ГИБДД порядку направлення на медобстеження, встановленого чинним законодавством, або освідування на місці. Якщо співробітник ГИБДД не дотримувався вимог закону при оформленні матеріалів справи, то ці матеріали не можуть служити доказами у справі, оскільки в повній відповідності з частиною 3 статті 26.2 Кодексу РФ про АПН не допускається використання доказів, які отримані з порушеннями закону.

Часто інспектор ГИБДД допускає порушення закону (ст.27.12 КоАП РФ) про обов'язкову участь понятих при проведенні процесуальних дій. Понятий повинен не просто підписати заздалегідь складені протоколи, а спостерігати за процесом і результатом проведеного співробітником ДПС опосвідчення (на місці) на знаходження водія в стані алкогольного сп'яніння, а так само згоду або ж категорична незгода водія з фактом проведення і результатами проведеного огляду, з направленням водія на медосвідетельствованіе. Якщо поняті були відсутні в цей момент, то вся процедура є незаконною і результати огляду не можуть служити доказами Вашої вини.

 

Додаткові матеріали:

  • Коли починає спливати строк позбавлення водійських прав?
  • Коли починає спливати другий термін позбавлення водійських прав?
  • Як поводитися на судовому засіданні з приводу позбавлення прав?
  • Чи повинен співробітник ГИБДД дозволити водієві рух, якщо той перебуває у с ...
  • Порядок оскарження постанови про адміністративне правопорушення в суді?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ