Чи повинен співробітник ГИБДД дозволити водієві рух, якщо той перебуває у стані алкогольного сп'яніння?

Їздив до суду в Дзержинськ у справах (втратили на пошті виконавчий лист при пересилці, замовляв новий), в 9.00 ранку в робочий день. На зворотній дорозі зупинили ГИБДД, попросили подихати, а я попросив документи на прилад - ніхто не дав, я відмовився, тому що занадто багато зараз подставухі показують. Стали просити грошей, у мене їх немає, тому що працюю перший місяць (переїхав з родиною з іншого міста). Розлютилися, написали протокол, що у мене нібито «ознаки алкогольного сп'яніння», і що я відмовився від мед.освідетельствованія, які ознаки не написали. Якихось мужиків по дорозі зловили, показали де розписатися - ті розписалися. У протоколі вказали прилад іншої марки (я вже вдома в інтернеті знайшов картинку), зрозумів, чому документів на прилад ніхто не показував. Я був просто в шоці, у мене стаж водіння-21 рік і таке вперше. На роботі пояснив ситуацію, мені написала керівник інформаційний лист для суду, що ніяких ознак у мене помічено не було. У нас на роботі пропускна система (я працюю на ГАЗі), мене б і на роботу не пустили. Та й у суді, звідки я їхав, теж охоронець пропускав.
Питання: яка ймовірність повернення в суді прав? Суду ще не було. Чи є можливість це справа виграти? Хіба не повинні були в мене вилучити ТС, якщо у мене були «ознаки алкогольного сп'яніння»? Мені показалося дивною ця ситуація: людина п'яний (нібито), йому виписують ВУ і можеш їхати?

З Повагою, Павло.

Відповідь юриста:

Привіт, Павло. При зупинці ТЗ і перевірці документів інспектор враховує зовнішні ознаки, які можуть свідчити про те, що водій нетверезий. Визначення виробляється на підставі критеріїв, що містяться в Додатку № 6 до Наказу МОЗ РФ № 308 «Про медичний огляд»: запах алкоголю з рота, нестійкість пози, порушення мови, виражене тремтіння пальців рук, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці, показання технічних засобів (алкотестерів).

Якщо відповідність водія критеріям сп'яніння інспектор виявив, він відсторонює його від керування ТЗ, складаючи відповідний протокол про відсторонення від управління, а після цього - протокол про направлення на медичний огляд.

За участі кваліфікованого юриста у справі, ви можете відстояти свої права і бути визнаним невинним у скоєнні адміністративного правопорушення.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити протокол про адміністративне правопорушення?
  • Коли починає спливати строк позбавлення водійських прав?
  • Як оскаржити свідчення алкотестера при зупинці співробітником ДІБДР?
  • Коли починає спливати другий термін позбавлення водійських прав?
  • Як довести свою невинність в судовому засіданні про позбавлення прав?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ