Вирішення спору про межі земельної ділянки в судовому порядку

Здравствуйте.Подскажіте ласка в даній сітуаціі.Брат мого батька передав йому документи на землю за дорученням, 15 соток.Земля була оформлена в 2005 році на брата.Когда мої батьки поїхали на ділянку з землеміром, щоб переоформити її на батька, з'ясовується що наші сусіди зайняли на нашій землі 6 метрів і теж вже все оформілі.Оні купували 15 соток, а зараз у них 17 збільшення відбулося за рахунок нашої землі.ми пішли до адвоката, вона їздила на нашу територію і сказала що тут все видно, що незалежний експерт навіть не нужен.Потом у нас було зібрання де нам запропонували поділити ці 6 метрів на двох, ми не згодні, адвокат нам сказала що ми виграємо, але пройшло 2 дні і ми сново до неї прийшли і вона вже зовсім поіншому каже, що ми цей суд не виграємо, що якщо програємо оскаржити потім буде не можна і треба ділити ці 6 метров.Скажіте так це? чи є у нас надія, адже всі документи у нас впорядке, ми за цю землю платили справно, заборгованості нет.Да ще землемір який це все наміряв не видає нам нове межування, прикриває себя.Как нам бути?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, розбіжності між документальним і фактичним розташуванням меж земельної ділянки може бути виправлено за допомогою кадастрової палати або в судовому порядку.
Експертами-геодезисти готується межовий план для подання в кадастрову палату. Якщо в ході складання межового плану буде встановлено, що зафіксовані на кадастровому плані кордону розглянутого ділянки не відповідають їх фактичному розташуванню, то експертами вносяться відповідні вказівки для зміни даних кордонів в кадастрової палаті.

Кадастрова палата на основі кадастрового плану або здійснює постановку земельної ділянки на кадастровий облік зі зміненим планом меж земельної ділянки, або відмовляє у вчиненні даних дій.

Якщо було отримано відмову в постановці ділянки на кадастровий облік, заміри спірних земельних ділянок відбуваються знову і надаються в кадастрову палату. Якщо ж Кадастрова палата знову відмовила в постановці на кадастровий облік земельної ділянки зі зміненими межами сусідніх ділянок, через неузгодженість меж сусідніх ділянок, власник ділянки землі, який проводить підготовку межового плану своєї земельної ділянки, має право звернутися до суду для вирішення спору в судовому порядку.
Встановлення меж ділянки в органах правосуддя починається з направлення до суду позовної заяви про встановлення меж земельної ділянки. Така заява подається в письмовій формі за місцем знаходження ділянки землі.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимоги власника земельної ділянки про знесення паркану
  • Визначення меж земельної ділянки в судовому порядку
  • Чи можна відсудити захоплений ділянку землі у сусіда за наявності генеральн ...
  • Як добитися від сусіда повернення ділянки землі, захопленого шляхом зміщенн ...
  • Як оплачувати комунальні послуги власникам земельних ділянок, на яких не ве ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ