Шахрайство чоловіка під час розподілу спільного майна

Вітаю! Цікавить таке питання:

Я подала на розділ майна з чоловіком, з яким ми ще одружені, а також на арешт спільно нажитого майна.

Тим часом його син є власником компанії, яка моєму чоловікові раніше належала, але потім була їм подарована його синові від першого брака.Сейчас його син-власник компанії подав позов до суду за місцем знаходження компанії в місті А., в якому вказав, що мій чоловік повинен компанії велика кількість грошей. Цей борг фіктивний і був спеціально сфабрикований сином чоловіка після того, як чоловік дізнався про те, що я подала в суд на поділ майна. Тобто чоловік представляє стан речей таким чином, що він ще в 90ті роки брав борг у компанії для того, щоб побудувати будинок, в якому ми разом жили. Будинок знаходиться в місті Б. (за багато кілометрів від знаходження компанії). Позов про стягнення будинку на користь компанії сина чоловіка в рахунок погашення боргу був поданий за місцем знаходження компанії, а не вдома. Позов судом було прийнято до розгляду. Рішення суду буде через 2 тижні.

У зв'язку з цим таке питання:
Як опротестувати подачу позову позивачем в місцевий суд, а не в суд, який знаходиться за місцем знаходження будинку за ці 2 тижні до рішення суду в місті А.?

Як довести те, що борг, про який заявляє позивач, є фіктивним?

Бути може, мені варто довести, що я не знала про цей борг? І тому чоловік зобов'язаний виплачувати його сам без моєї половини будинку?

Яким чином можна спертися на те, що позивач і мій чоловік є родичами і по суті мій чоловік дарує будинок його сина для того, щоб потім можна було ще більше майна отримати від мене?

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Для того, щоб довести, що борг фіктивний і розписка складена в даний час необхідно провести експертизу давності виготовлення документа. Подібні підробки документів часто трапляються під час розподілу майна подружжя в судовому порядку.
2. Ви не вказуєте: чи є будинок єдиним житлом?
3. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Обов'язок подружжя відповідати за кредитними зобов'язаннями чоловіка
  • Розділ спільного майна колишнього подружжя після розірвання шлюбу
  • Як розірвати шлюб з чоловіком, місце проживання якої в іншій державі?
  • Напрямок позовної заяви про розірвання шлюбу і поділ майна
  • Розділ спільного майна подружжя після розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ