Як розірвати шлюб з чоловіком, місце проживання якої в іншій державі?

Добрий день.
Наша дочка вийшла заміж за гр-на РФ і Великобританії (одночасно). Шлюб полягав в РФ, як громадян РФ, після чого дочка виїхала на ПМЖ до чоловіка в Лондон. Через рік чоловік подав на розлучення в РФ за місцем реєстрації дочки з порушеннями ГК. в світовому суді їх розлучили без її присутності з першого разу. Наша апеляція була прийнята і вже районний суд дав час на примирення. У дочки є претензії по майну, яке перебуває в Англії.
1. Чи може суд запросити в візовому центрі Посольства Англії зобов'язання (дуже серйозні) чоловіка перед "ввезеної " в королівство дружиною і чи може такий документ прийнятий і врахований нашим судом.
2. Чи може наш суд прийняти рішення про перенесення майнового спору за кордон за фактом фактичного проживання подружжя (якщо зустрічний позов про поділ майна буде поданий у нас. Спасибо!

Сергій

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Сергію . Ваша дочка може оформити розірвання шлюбу через суд в РФ, адже це дозволяють ст. 402 і 29 ЦПК РФ, які говорять про право позивача подати позов на розлучення за останнім відомим місцем проживання чи місцем знаходження майна відповідача - громадянина РФ. Не зрозуміло про який документі ви говорите, якщо це шлюбний контракт, то згідно нього і буде розділене майно подружжя. наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами , що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?
  • Де розірвати шлюб за відсутності майнових суперечок і спільних дітей?
  • Чи потрібно визначати місце проживання дитини якщо у батьків немає спору?
  • Напрямок позовної заяви про розірвання шлюбу і поділ майна
  • Розділ спільного майна подружжя після розірвання шлюбу

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ