Распріватізаціі квартири в разі порушення прав неповнолітніх

Просто питання, звертатися на 99% впевнений, що не буду.
Сім'я жила в приватизованій квартирі, діти на момент приватизації були прописані в квартирі. Батьки стримали від різних захворювань, одному братові, Роману написавши дарчу на квартиру померлих дудушкі з бабусею і на землю. Після смерті батьків зробили угоду про рзделе майна, мама моєї мами написала відмову від майна, з умовою того, що все удет належати молодшому брату, Петру. Зробили угоду про розподіл (на момент підписання половина квартири прінадледала Петру, половина його мамі) і квартира відійшла молодшому Брату. Але старший Брат залишився в ній прописаний.
Питання в наступному-чи може старший брат анулювати угоду про розподіл, і чи може молодший брат виписати його з квартири (на момент приватизації він був прописаний в ній)
причина: молодший брат не може не жити в квартирі і здати її через пянок старшого (у старшого є квартира, подарований йому батьками), всі квитанції по кварплату оплачує молодший брат.

Відповідь юриста:

Добрий день. У договір передачі житлового приміщення у власність включаються неповнолітні, які мають право користування даним житловим приміщенням і проживають разом з особами, яким це житлове приміщення передається у спільну з неповнолітніми власність, або неповнолітні, які проживають окремо від зазначених осіб, але не втратили право користування даним житловим приміщенням .

У разі, якщо зазначений в питанні неповнолітній не був включений в приватизацію на момент приватизації квартири та на той період часу мали право на участь у приватизації, то в такому випадку є підстави для визнання договору про приватизацію недійсним. Відповідно для цього необхідно звернутися в суд із зазначеним вимогою.

 

Додаткові матеріали:

  • Звернення до суду та оскарження приватизації квартири без участі неповноліт ...
  • Чи можна приватизувати муніципальну квартиру без згоди одного з мешканців?
  • Як вирішити житлове питання з братом, який не дозволяє здавати квартиру?
  • Який договір скласти для одержання квартири батьків після їх смерті?
  • Як можна вирішити питання приватизації якщо мешканці проти?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ