Чи необхідно проведення незалежної експертизи до судового засідання

Добрий день

Потрапив в наступну ситуацію: У червні цього року, я потрапив в дтп за участю двох транспортних засобів, сталося воно без нанесення шкоди здоров'ю, принаймні прямого не було. В дтп винним був визнаний другий учасник ДТП, він надав поліс ОСАГО компанії Р.
Надалі коли ГИБДД мені підготували всі необхідні документи, я звернувся в Р, вони оглянули мого транспортного засобу та прийняли заяву з документами, і видали розписку з друк про прийнятих документах.
Через два місяці Р надсилає мені смс з проханням надати протокол про дтп, я був в подиві про те як це може бути можливим, я їм протягом цих двох місяців постійно телефонував і намагався випитати хоч якусь інформацію щодо термінів виплати, і ніхто мені не сказав що їм не вистачає будь-яких документів, а тут на тобі, на моє запитання до представників Р що я протокол подавав і що в розписці він фігурує, мені зрозумілої відповіді не дали. В офіційній відмові вони також продублювали факт того що я нібито протокол про дтп не надав.

В даний момент я намеривался в судовому порядку домагатися виплати, але є один нюанс, як мені бути з сумою виплати, в інтернеті я перечитав кілька форумів, але так і не знаю як краще вчинити. Суть проблеми така, що в позові мені треба буде вказати суму виплати яку я хочу отримати від страхової компанії, як краще зробити звернутися до незалежних експертів і тим самим за свій рахунок провести експертизу, чи призначити судову?

Я також намагався з'ясувати у страхової суму на яку вони оцінили збиток, але вони мені відмовили надати таку інформацію.

Також цікавить питання по моральної шкоди, і збитку здоров'ю, так як в результаті спілкування зі страховою (я не можу говорити на сто відсотків що саме це вплинуло на мій емоційний стан а й виключати не буду) мене лікар з моєї роботи при огляді направив в поліклініку, а звідти мене вже госпіталізували з діагнозом гіпертонія, лікарі не знайшли у мене будь-яких захворювань які могли б спровокувати даний діагноз, однією з причин могло бути емоційний зрив. я звичайно якихось фінансових втрат не зазнав т.к лікування мені було оплачено за полісом ДМС, але той факт що моєму здоров'ю нанесений не виправити шкоду є. Як бути з цим які документи я повинен надати щоб суд врахував цей момент?

Завчасно дякую за відповідь.

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. В даному випадку швидше за все страхова буде оскаржувати вашу експертизу. Тому щоб не платити двічі - проводите судову експертизу.
2. Для відшкодування моральної шкоди необхідні докази: документи (довідки від лікарів, чеки про придбання медичних препаратів і т.д.), а також підійдуть свідчення.

 

Додаткові матеріали:

  • Відмова страхової компанії здійснити виплати по страховим випадком
  • Хто повинен виплачувати різницю між страховою виплатою ОСАГО і фактично нео ...
  • Який порядок дій при незгоді із сумою відшкодування від страхової компанії?
  • Яку компенсацію може вимагати постраждалий в ДТП від винуватця?
  • Чи можна стягнути зі страхової компанії вартість незалежної експертизи?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ