Порушення порядку надання комунальних послуг громадянам

Інженерна служба району "І обкрадає мене двома способами:
1. Приблизно півтора роки тому я, оплачуючи квартплату через термінал банку, щось неправильно натиснув, після чого вклав в термінал п'ятитисячний купюру. З тих пір расчетчіци інженерної служби району брешуть мені в очі , що вони можуть списувати ці 5 тисяч тільки через якийсь пункт рахунку (тобто приблизно по 150 рублів). Виходить, що ці 5 тисяч вони повернуть мені тільки через чотири роки.
2. Гаряча вода в крані такий тільки називається. В основному вона має температуру десь градусів 20 для її підвищення воду треба дуже довго спускати, а цього-то злодіям з інженерної служби тільки і треба. Вони цю ледь теплу воду видадуть за гарячу, і мені доведеться за неї платити.
порадьте, як змусити цих негідників повернути мені неправильно перераховані гроші і який лічильник поставити, який міряє не тільки літри "гарячої" води, але і її температуру. як оформити отримання некондиційної "гарячої" води, температура якої не перевищує 30 градусів?
Чекаю відповіді, Олександр Матвєєв

Відповідь юриста:

Здрастуйте, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2006 р № 307 м Москва "Про порядок надання комунальних послуг громадянам", температура гарячої води повинна бути не менше 50 (60) градусів і не більше 75. Допустиме температурне відхилення в нічний час не більше 5 градусів, денна - 3 градуси. За кожні 3 градуси зниження температури понад допустимі відхилення розмір плати знижується на 01 відсотка за кожну годину перевищення тривалості порушення (допустимий час - 4 години). При зниженні температури гарячої води нижче 40 градусів оплата спожитої води проводиться за тарифом за холодну воду. Таким чином ви маєте право скаржитися в ЖКГ або КК.

Для відповіді на питання про оплату комунальних послуг надано недостатньо інформації. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма фактами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога про заміну лічильників холодної і гарячої води після повірки
  • Проведення незалежної експертизи збитку, отриманого внаслідок прориву труб
  • Як боротися з недостатньо теплими батареями в квартирі?
  • Хто повинен платити за зайво використану воду в будинку?
  • Змушують платити за неврахований перевитрату води мешканців?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ