Обов'язок по сплаті податку організацією (податковим агентом)

Добрий день, проконсультуйтеся, будь ласка по одному питанню. Раніше я працювала в організації "т", в 2008р моя трудова діяльність в даній організації була припинена за влас. бажанням, повністю ЗП була сплачена, т.к у організації не було бюджету, потім організ. оголосила себе банкрутом, ще довгий час мені не виплачувалася зарплата, і в 2010р мені повернули мені борги, були перераховані на расч.счет сбер.книжку, т.к я вже не жила в даному місці, а ЗАРАЗ мені прийшов папір з податкової, що мною був отриманий Дохов від цього підприємства, де не було утримано податок 13 проц, і податкова зобов'язує мене його сплатити. Чи правомірно це? Як мені дотримуючись закону вчинити грамотно в даній ситуації?

Р.S папір прийшла про необхідність декларування доходів такого змісту: При проведенні заходів податкового контролю інспекції ФНС Росії г.Хабаровска встановлений факт отримання вами доходів від ВАТ «Т» з якої не утримано податок на доходи фіз.осіб в сумі один тисяча вісімсот двадцять вісім руб. У соотв. З ст. 228229 Податкового кодексу РД ви зобов'язані були надати податкову декларацію з податку на доходи фіз. Осіб за період, в кіт. Були отримані доходи не пізніше 30 квітня, следующ. За звітним податковим періодом. Неподання платником податків у встановлений. Законод. Про податки і збори термін податкової декларації тягне податкову відповідальність.

Відповідь юриста:

Привіт, все залежить від статусу організації на момент виплати вашої заробітної плати. Якщо суспільство на момент виплати заробітної плати не було ліквідовано - то обов'язок зі сплати податку несе організація (податковий агент). Якщо ж була в процедурі банкрутства - то 13% ПДФО повинен сплатити сам працівник з отриманого доходу. і в останньому випадку вимога податкової правомірно.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо утворилася прострочення податку на прибуток з отриманою в д ...
  • Чи може податкова надіслати повідомлення за транспортний податок за 5 років ...
  • Чи існує термін давності для подачі декларації про податкове вирахування?
  • Термін отримання податкового вирахування при купівлі квартири
  • Прибутковий податок з безкоштовного навчання студентки ВНЗ

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ