Зняття громадянина з реєстраційного обліку в судовому порядку

Вітаю, мене звуть Олександр. Мене хочуть виселити (позбавити права власності і зняти з реєстраційного обліку) по суду. З 1988р був прописаний у відомчому гуртожитку ВО "Л ", як молодий спеціаліст. У 1993р звільнився з підприємства і виїхав, але не знявся з обліку (не виписані). Речей моїх в гуртожитку не залишилося. Надалі гуртожиток перейшло в муніципальний фонд, але я не оформив на себе лицьовій фінансовий рахунок (просто не знав про це). У 2х кімнатній квартирі (общежіте квартирного типу), ніхто не проживав (була закинута), але реєстрували багатьох, кому потрібна була прописка. Одна людина оформив особовий рахунок на себе, платив комунальні внески та приватизував в результаті 1 кімнату. За другу кімнату зараз йде суперечка, чи маю я неї право? Чи можуть мене позбавити права власності через суд, і як мені приватизувати кімнату якщо це можливо? Які необхідні документи, де їх оформляти, за що потрібно заплатити (комуналка, податки, капремонт) і кому ?. Фактично маю на руках лише паспорт зі штампом про реєстрацію з 1988р.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, Олександре. 1. Вас не можуть позбавити права власності, так як ви його не купували. Кімната належить муніципалітету, а у вас є тільки право користування даним житловим приміщенням.
2. Якщо ви зареєстровані в даній кімнаті, то маєте право користування, однак вам необхідно платити за комунальні платежі.
3. Щоб відповісти на інші питання наданої вами інформації недостатньо. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами і фактами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Отримати сусідню кімнату в користування, якщо в ній ніхто не живе
  • Позовна заява про зняття з реєстраційного обліку громадянина
  • Складання позовної заяви про визнання таким, що втратив право на житло юрис ...
  • Чи можна визнати громадянина таким, що втратив право користування житловим ...
  • Чи може адміністрація не дозволити реєстрацію за місцем проживання сина?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ