Стягнення аліментів на дитину з його батька за минулі три роки

Вітаю! У мене два питання. Перший: моєму чоловікові у спадок від бабусі дістався будинок в селі. Згодом будинок був проданий і всі гроші від його продажу пішли на покупку квартири. Покупку здійснювала мати чоловіка і оформила квартиру на себе. Зараз квартиру вона здає мешканцям. Скажіть, чи може мій чоловік претендувати на гроші від здачі квартири?
Друге питання: Ми з чоловіком і нашим 8-річним сином кілька років жили у моїх батьків, за місцем моєї прописки (чоловік і дитина прописані у матері чоловіка). Рік тому ми з чоловіком розійшлися, але офіційно не розлучилися. Він пішов жити до своєї матері. Ми з дитиною залишилися у моїх батьків. Нещодавно чоловік влаштувався на роботу, до цього не працював 35 року, я одна містила всю родину. Чи можу я подати на аліменти за 3 останні роки? І ще: чоловік офіційно працює на пів-ставки, зарплата 3 тисячі рублів. Насправді заробляє набагато більше. Оскільки я хочу отримувати фіксовану суму аліментів, чи може квартира, яка є власністю матері чоловіка, але фактично куплена на гроші від продажу спадщини чоловіка, і яка зараз здається, вважатися одним з джерел доходу чоловіка?

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Для підтвердження права вашого чоловіка на зазначену квартиру необхідно звертатися до суду і надавати свідчення, наприклад, розписку про отримання грошових коштів.
2. Так як квартира фактично належить матері вашого чоловіка, то орендна плата не може вважатися одним з доходів вашого чоловіка. Те, що ваш чоловік не працював під час спільного проживання не є причиною для стягнення аліментів за минулий час.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо колишній чоловік не регулярно виплачує аліменти на дитину?
  • Які права у дружини, що подає заяву на розірвання шлюбу?
  • Як подати позовну заяву на стягнення аліментів з чоловіка?
  • Який розмір аліментних виплат на матір дитини до досягнення останніми 3-х р ...
  • Виселення подружжя сина з муніципального житла в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ