Чим відрізняється призупинення провадження у справі від залишення позову без розгляду

АС м Москви визнав ДДУ між Замовником (позивач) та Генпідрядником-пайовиком недійсним, подана скарга в 9 AAC. Між Генпідрядником і фізособами укладені договори поступки, оплачені на 100% і зареєстровані в ФРС. Корпуси в комплексі, зведені повністю на ДС фізосіб, побудовані, але в термін, прописаний в договорах уступки, точно не будуть здані. Згідно абз. 5 ст. 215 ЦПК РФ арбітражне судочинство виключено з перліку підстав зупинення провадження у справі в СОЮ.С іншого сторно, в ст. 143 АПК РФ дозвіл справи судом загальної юрисдикції прямо вказано як підставу для припинення арбітражного провадження. Питання:
Чи є у мене (я один з фізосіб на договорі поступки) шанси отримати по суду, а потім зареєструвати право власності на виділену частку в недобудові, подавши в сою позов за формальним приводом - порушення Генпідрядником зазначеного в договорі поступки терміну здачі об'єкта, з одночасним блокуванням арбітражного провадження з метою недопущення вступу в законну силу рішення про недійсність основного ДДУ до отримання свідоцтва на право власності. Спасибі і вибачте за багатослівність - коротше не вийшло.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, необхідно відрізняти призупинення провадження у справі від залишення позову без розгляду в разі, якщо у виробництві арбітражного суду, суду загальної юрисдикції, третейського суду є справа по спору між тими ж особами, про той самий предмет і з тих самих підстав (п. 1 ч. 1 ст. 148 АПК).
При залишенні позову без розгляду в даному випадку справа, що розглядається арбітражним судом, і справа, що розглядається іншим судом, подібні лише тим, що сперечаються одні й ті ж особи, про той самий предмет і з тих самих підстав, тоді як в п. 1 ст . 143 АПК маються на увазі випадки, коли справа, що розглядається арбітражним судом, тільки пов'язано з іншою справою, рішення по якому буде мати преюдиціальне значення для даної справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Відновлення втраченого повністю або в частині судового провадження у цивіль ...
  • Касаційна скарга на ухвалу суду про залишення позову без розгляду.
  • Які документи необхідно додати до наглядової скарзі?
  • Апеляційна скарга в суд
  • Позов до суду

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ