Що робити при втраті тимчасового посвідчення: куди заявляти?

Світовий Суддя, виніс рішення, і відсторонив мене від керування ТЗ на 5 місяців до 06.03.2011. Тимчасове водійське посвідчення я не здав по причині втрати в іншій країні і моїх постійних відряджень. Про орган ГИБДД не повідомляв. Після 18 липня 2010 Стаття Стаття 32.7. п.123 Суть змін полягає в тому, що термін позбавлення прав почне відраховуватися з того моменту, коли позбавлений прав водій здасть водійське посвідчення або тимчасовий дозвіл (видане замість загублених прав) в ГИБДД.
Підкажіть будь ласка, що мені тепер робити?

Володимир

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Володимир. Перебіг строку позбавлення спеціального права починається з дня набрання законної сили постанови про призначення адміністративного покарання у вигляді позбавлення відповідного спеціального права.

Протягом трьох робочих днів з дня набрання законної сили постанови про призначення адміністративного покарання у вигляді позбавлення відповідного спеціального права особа, позбавлена спеціального права, має здати документи, а в разі втрати зазначених документів заявити про це до зазначеного органу в той же термін.

У разі ухилення особи, позбавленої спеціального права, від здачі відповідного посвідчення (спеціального дозволу) або інших документів строк позбавлення спеціального права переривається. Перебіг строку позбавлення спеціального права починається з дня здачі особою або вилучення у нього відповідного посвідчення (спеціального дозволу) або інших документів, а так само одержання органом, виконуючим цей вид адміністративного покарання, заяви особи про втрату вказаних документів.

Таким чином вам необхідно було заявити про втрату тимчасового посвідчення і тепер тільки після вашої заяви про втрату почнеться обчислення строку позбавлення спеціального права.

 

Додаткові матеріали:

  • Коли починає спливати строк позбавлення водійських прав?
  • Коли починає спливати другий термін позбавлення водійських прав?
  • Чи законна вимога страхової компанії про надання судового рішення для випла ...
  • Обчислення строку позбавлення водійських прав
  • Підсумовування термінів позбавлення права керування транспортним засобом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ