Конфлікт з сусідами

Від сусідів з верхнього поверху протягом тривалого часу по каналізаційній трубі тече її вміст в наш туалет.В черговий раз я викликала аварійну брігаду.Для з'ясування ситуації я разом з двома сантехниками піднялася на верхній етаж.С лайкою і докорами, що її турбують час 16 год сусідка відкрила двері своєї квартіри.Сантехнікі увійшли, я залишалася в коридорі, загалом на весь етаж.После серії лайливих тріад на адресу ЖКГ і прибулих сантехніків сусідка почала в черговий раз ображати всю нашу сім'ю, а найбільше мене особисто, непристойними, нецензурними виразами. Оскільки двері в квартиру сусідки залишалася прочиненими, я все це чула і сказала їй, щоб вона припинила оскорбленія.Но сусідка вискочила в коридор і руками стала штовхати мене в обличчя і груди, продовжуючи ругательства.Затем забігла в свою квартиру, закрила двері, але образи в мою адресу продовжила просто кричала ще голосніше. У зв'язку з цим: 1.Як кваліфікуються дії сусідки. 2.Я маю право подати позов або заяву , в суд або в поліцію. 3. Які вимоги за фактом образи я можу пред'явити і кому.4.Перспектіву справи.

Відповідь:
Дії Вашої сусідки можна кваліфікувати як образу, тобто приниження честі та гідності іншої особи, виражене в непристойній формі (стаття 561 КоАП РФ) і нанесення побоїв чи вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю, але не спричинили наслідків, шкоди здоров'ю (ст. 116 КК РФ).
Для притягнення винної особи до відповідальності відповідальності за ст.561 КоАП РФ, необхідно подати заяву в прокуратуру, оскільки справи про адміністративне правопорушення порушуються за постановою прокурора і направляється на розгляд мировому судді.
Кримінальні справи про злочини, передбачені 116 частиною першою Кримінального кодексу Російської Федерації, вважаються кримінальними справами приватного обвинувачення, порушуються не інакше як за заявою потерпілого, шляхом подачі заяви мировому судді. Для залучення у кримінальної відповідальності треба звернеться до травмпункту з метою фіксації отриманих тілесних ушкоджень і з заявою в поліцію, для проведення перевірки за фактом вчинення правопорушення.
Якщо у Вас ще залишилися питання, зв'яжіться а нами по телефону.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога про притягнення до адміністративної відповідальності
  • Чи може працювати в правоохоронних органах особу, звільнену від кримінально ...
  • Яка сума збитку необхідна для порушення кримінальної справи?
  • Як боротися з докучливою сусідкою, яка направляє заяви в правоохоронні орга ...
  • Заяву в прокуратуру про порушення кримінальної справи

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ