Чи не поставили до відома про призначення аліментного змісту в судовому порядку

Добридень! Мій чоловік 1 червня 2011 року дізнався, що в березні 2005 був судовий наказ про призначення аліментів на дочку від попереднього шлюбу. Ніяких листів ми не полчан, оскільки, як з'ясувалося, вони приходили не на ту адресу і ніхто мужа не розшукував - листи приходили назад в службу судових приставів. В результаті зараз з нього вимагають борг за 6 років. в 2005 році у нас народилася дитина. Я написала позов на аліменти, на підставі якого від 1 вересня 2011 чоловікові призначені аліменти на другу дитину також в розмірі 1/4 частини. Зараз чоловік збирається подати заяву про скорочення аліментів. Ми написали позов на підставі того, що розмір аліентов на 2 дітей перевищує встановлений законом. Чи потрібно пріклдаивать копії св-в про народження дітей або досить копій двох рішень судів? Це одні питання. Другий - як написати позов про звільнення упла заборгованості за період березень 2005- 1 червня 2011 у зв'язку з тим, що чоловік не був про це проінформований? Крім того, вже 3 роки він не працює, я утримую всю сім'ю. Тільки 1 рік з цих 3 років він стояв на біржі праці, за 2 роки, коли він ніде не працював і не стояв на біржі, розмір аліментів становив 4800 на місяць. Поулчается, мало того, що я містила його, і ми відчували труднощі з фінансами, так тепер повинна ще й тієї сім'ї віддавати, ущемляючи власну дитину? Підкажіть, чи можливо написати позов про звільнення від заборгованості за минулий період, вказавши причиною неотримання даного наказу? Адже якби він занл, він би платив. Він не є винним в несплаті. Крім того, організація, в якій чоловік працював раніше, закрилася, і немає можливості отримати довідки про зарплату.

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Копії свідоцтв про народження дітей необхідно додати до заяви.
2. Ваш чоловік виплачував аліменти добровільно? Пересилав гроші на утримання своєї дитини? Якщо так, то вам необхідно навести докази до позовної заяви. Якщо немає - вимога про оплату аліментного змісту на неповнолітнього правомірно і йому необхідно погасити борг.
3. Скасувати заборгованість по аліментах можливо тільки довівши, що аліменти оплачувалися. Адже у вашого чоловіка є обов'язки не тільки перед вашим спільною дитиною, а й перед старшою дочкою, яку він повинен утримувати. Відсутність роботи - не причина для невиплати аліментів. Їх потрібно виплачувати з допомоги по безробіттю, пенсії та ін.

 

Додаткові матеріали:

  • Стягнення аліментного змісту на недосконалого дитини
  • Виплата аліментного змісту на неповнолітню дитину
  • Чи можливий перерахунок аліментів з причини отримання "зарплати в конверті ...
  • Що таке позовне провадження та як стягнути алиментное зміст в даному порядк ...
  • Вимога батька про оспорювання батьківства та несплаті аліментного змісту

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ