Що таке позовне провадження та як стягнути алиментное зміст в даному порядку?

Мною було подано мировому судді заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів з мого чоловіка у розмірі 1/4 частини з усіх видів заробітку на утримання нашого сина, так як він матеріально нам не допомагає (я в даний час перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років). Був отриманий судовий наказ з рішенням про стягнення аліментів на мою користь. Чоловік написав заперечення (так як він вже виплачує 1/4 частини заробітку дитині від 1 шлюбу), на підставі чого було скасовано рішення про стягнення з нього аліментів на мою користь. Мені роз'яснено, що заявлене мною вимога може бути пред'явлена впорядке позовного провадження. Прошу вас роз'яснити мені, що собою являє позовне провадження і які мої подальші дії для врегулювання питання на мою користь.

анна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Анна. Позовна виробництво полягає в напрямку позовної заяви про стягнення аліментів на неповнолітню дитину (також ви можете вимагати аліментного змісту і на себе, тому що перебуваєте у відпустці по догляду за дитиною). У відповідності зі ст. 133 ЦПК РФ Суддя протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви до суду зобов'язаний розглянути питання про його прийняття до провадження суду. Для подачі позовної заяви до суду, Вам буде необхідно також зібрати наступні документи: 1. Копія позовної заяви. 2. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу 3. Копія свідоцтва про народження дитини 4. Довідка з місця роботи зобов'язаної платити аліменти, про розмір зарплати та про утримання. 5. Довідка житлових органів про знаходження дитини на утриманні заявника. 6. Квитанція про оплату державного мита.
У відповідності зі п.2 ст. 107 СК РФ Аліменти будуть присуджуватися з моменту звернення в суд.Также можливо стягнення аліментного утримання за минулий період. Для отримання більш докладної відповіді запишіться на консультацію до нашого сімейного юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо колишній чоловік не сплачує аліменти на дитину?
  • Який розмір державного мита при розірванні шлюбу та стягнення аліментів?
  • Як подати позовну заяву на стягнення аліментів з чоловіка?
  • Заява про стягнення аліментів
  • Стягнення аліментів

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ