Як розлучитися з витратою найменшої кількості часу і оспорити батьківство?

Ми з дружиною хочемо розлучитися з обопільної згоди. Є спільна дитина. Біологічний батько не я. Експертизи не було, але дружина це не заперечує. Прописані обидва у Волгограді, але живемо в Москві. Питань декілька. Основний - як оформити розлучення з найменшими витратами часу? Наскільки я розумію, розлучення оформляється тільки через суд. Чи необхідно присутність обох сторін у суді? Заяву до суду подається по місцю прописки або можна розлучитися в Москві (московської реєстрації немає)? Що потрібно зробити, що б переоформити право батьків

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Для розлучення у суді не обов'язково присутність обох сторін, ви можете доручити це адвокату, або написати заяву з проханням про розгляд справи у вашу відсутність. Заява про розлучення може бути подано позивачем до суду не тільки за місцем проживання відповідача, але і за місцем проживання позивача, якщо при ньому перебуває неповнолітня або за станом здоров'я виїзд позивача до місця проживання відповідача представляється для нього скрутним. Запис батьків у книзі записів народжень може бути оскаржена тільки в судовому порядку на вимогу особи, яка записана в якості батька дитини, або особи, фактично є батьком дитини.

Важливо, що батько не може оспорити своє батьківство, у разі якщо під час запису батьків у книзі записів народжень, йому вже було відомо, що він насправді не є батьком дитини.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи потрібно отримувати дозвіл другого батька для реєстрації дитини за місце ...
  • Які потрібні документи для позбавлення батька батьківських прав?
  • Які потрібні документи для позбавлення батька батьківських прав?
  • Як розірвати шлюб з дружиною без її згоди при відсутності майнового спору?
  • Чи потрібно визначати місце проживання дитини якщо у батьків немає спору?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ