Один із спадкоємців не реєструє свою частку в квартирі і не платить комунальні платежі: що робити?

Здрастуйте, у мене така ситуація: ми з братом отримали спадщину по 1/2 частки квартири кожен, отримали свідоцтва про право на спадщину, але я свою частку зареєструвала в реєстраційній палаті, а брат немає. На даний момент у квартирі ніхто не живе, квитанцію з оплати комунальних платежів повністю доводиться оплачувати мені, брат же в ЕИРЦ не фігурує, і в той же час квартиру без його згоди я здати не можу, він не бажає більше нічого робити. Чи є він власником на підставі свідоцтва про право на!
спадок, чи повинна я сплачувати повністю за всю квартиру, чи маю я право в ЦІЙ СИТУАЦІЇ здати житло в оренду без його згоди, як змусити його зареєструвати нерухомість в УФРС або оплачувати комуналку і на підставі чого, чи в моїй ситуації виходу немає, чи існують терміни для реєстрації свідоцтва в регпалате? Спасибі.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Хоча відповідно до пункту 4 статті 1152 ЦК України право власності на прийняте спадщину і визнається належною спадкоємцеві з дня відкриття спадщини (дня смерті спадкодавця), однак розпорядитися спадковим нерухомим майном він зможе тільки після державної реєстрації свого права на нього в органах реєстрації.
Для того, щоб не платити комунальні платежі в поодинці подайте позовну заяву про визначення порядку сплати комунальних платежів.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна приватизувати муніципальну квартиру без згоди одного з мешканців?
  • Як розділити оплату по комунальних платежах в муніципальній квартирі?
  • Які наслідки визнання угоди продажу спадкової квартири недійсним?
  • Чи повинен покупець платити податок 13% від продажу квартири?
  • Що робити якщо один з власників не платить за комунальні послуги?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ