Чому не вступає в законну силу судове рішення, чи законно це?

Добрий день. Маю дитину, перебуваю у шлюбі. Подала на аліменти на чоловіка, оскільки не отримую коштів на дитину. У чоловіка є дитина від першого шлюбу, він виплачує аліменти. При написанні мого позовної заяви суддя зажадала вписати 3-є особа (першу дружину чоловіка). Було 1 попереднє і 2 основних засідання. На перше з'явилася тільки я. На друге з'явився чоловік (я написала заяву на розгляд за моєї відсутності). Тепер я дзвоню в суд і отримую таку інформацію: на вашу позовом винесено рішення і складений виконавчий лист. Але рішення не набрало чинності, оскільки суд не одержав підтвердження, що 3-я сторона сповіщена.
Питання: 1. Яким чином суд зазвичай отримує подібне підтвердження (мене запевнили, що копія документів була спрямована всім по пошті, але навіть я і мій чоловік нічого не отримали).
2. Що мені робити в такій ситуації. Скільки мені чекати. Чи можу я вимагати виконання рішення (адже виходить, що моя дитина страждає і дискримінований у порівнянні з дитиною від першого шлюбу). Що якщо 3-я сторона буде уникати сповіщення або взагалі перебуває за кордоном і не отримає сповіщення? Яку політику в суді мені вести при отриманні виконавчого листа щоб рішення вступило в силу? (За інформацією від чоловіка, 3-е особа продала свою квартиру і купило вже нову за іншою адресою).
Заранее спасибо.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. 1. Особам, які беруть участь у справі, але не присутнім в судовому засіданні, копії рішення суду висилаються не пізніше ніж через п'ять днів з дня прийняття рішення суду в остаточній формі. Копії надсилаються рекомендованим листом про повідомленням.
2. Виконавчий лист видається тільки після вступу судового рішення в силу. Ви впевнені, що саме неповідомлення третьої особи було названо причиною невступу рішення суду в законну силу? Рішення суду суду набирає законної сили протягом 10 днів з моменту складання суддею мотивованого рішення.

 

Додаткові матеріали:

  • Які документи необхідно додати до наглядової скарзі?
  • Коли набирає чинності постанова про позбавлення водійських прав?
  • Чому судове рішення не набуло чинності до отримання його копії третьою особ ...
  • Підстави для зниження розміру аліментів на першу дитину
  • Оскарження рішення мирового судді

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ