Чому судове рішення не набуло чинності до отримання його копії третьою особою?

Добрий день. Маю дитину, перебуваю у шлюбі. Подала на аліменти на чоловіка, оскільки не отримую коштів на дитину. У чоловіка є дитина від першого шлюбу, він виплачує аліменти. При написанні мого позовної заяви суддя зажадала вписати 3-є особа (першу дружину чоловіка). Було 1 попереднє і 2 основних засідання. На перше з'явилася тільки я. На друге з'явився чоловік (я написала заяву на розгляд за моєї відсутності). Тепер я дзвоню в суд і отримую таку інформацію: на вашу позовом винесено рішення і складений виконавчий лист. Але рішення не набрало чинності, оскільки суд не одержав підтвердження, що 3-я сторона сповіщена.
Питання: 1. Яким чином суд зазвичай отримує подібне підтвердження (мене запевнили, що копія документів була спрямована всім по пошті, але навіть я і мій чоловік нічого не отримали).
2. Що мені робити в такій ситуації. Скільки мені чекати. Чи можу я вимагати виконання рішення (адже виходить, що моя дитина страждає і дискримінований у порівнянні з дитиною від першого шлюбу). Що якщо 3-я сторона буде уникати сповіщення або взагалі знаходиться закордоном і не отримає сповіщення? Яку політику в суді мені вести при отриманні виконавчого листа щоб рішення вступило в силу? (За інформацією від чоловіка, 3-е особа продала свою квартиру і купило вже нову за іншою адресою).
Заранее спасибо.

Інна.

Відповідь юриста:

Привіт, Інна. 1. Дійсно, сторони процесу і треті особи повинні отримати рішення суду, після чого вона набуде чинності через місяць. Ви можете самі доставити копію рішення суду третій стороні, хоча суд відправив копію листом з повідомленням.
2. Виконавчий лист видається судом стягувачу після набрання судовим постановою законної сили, за винятком випадків негайного виконання, якщо виконавчий лист видається негайно після прийняття судової постанови.

 

Додаткові матеріали:

  • Як обчислюються строки оскарження рішення суду, набрання чинності судового ...
  • Що робити, якщо колишній чоловік не сплачує аліменти на дитину?
  • Чому не вступає в законну силу судове рішення, чи законно це?
  • Чи існує таке поняття як термін виконання рішення суду?
  • Підстави для зниження розміру аліментів на першу дитину

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ