Чи повинна господиня собаки прибирати за нею, якщо вигул собаки проводиться безпосередньо за будинком?

Здравствуйте. Я хотіла б проконсультуватися з питання собаківництва. Справа в тому, що я власниця двох маленьких собачок (тієї пудель і кроляча такса) і зараз у мене виник конфлікт з сусідкою з приводу вигулу собак. Справа в тому, що у нас немає спеціального місця для вигулу собак. вірніше є одне, але перебуває на кінці мікрорайону і чисто фізично собаки всерівно зроблять свої справи не дійшовши до туди, тому що дуже далеко. Тому я вигулюю своїх собак за додому, де немає ні дитячих майданчиків ні різних місць відпочинку. Звідси виникають питання: чи маю я право вигулювати свою собаку за будинком? чи зобов'язана йти на спец майданчик? і якщо зобов'язана, то на якій відстані повинна бути дана спец майданчик від мого будинку?
Так само моя сусідка вимагає, щоб я прибирала фікаліі після моїх собак. Але читаючи "тимчасові правила утримання собак і кішок" згідно п.2.2. я повинна прибирати за своїми тваринами тільки в тому випадку, якщо вони нагадили в під'їзді, у ліфті, на дитячих і спортивних майданчиках, а так само тротуарах. але мої ж собаки ходять на газоні, а про це в документі не вказано. виходить я можу за ними не прибирати? до того ж щоб прибирати, то напевно повинні бути передбачені спеціальні урни? а у нас найближча урна це поряд з лавкою біля під'їзду. хіба я можу туди викидати? або я повинна це "добро" нести до себе додому?
Відповідь бажано вислати на поштову скриньку Liza_84@list.ry Заранее спасибо

Єлизавета

Відповідь юриста:

Привіт, Єлизавета. Для відповіді на ваше запитання необхідно уточнити в якому місті ви проживаєте, адже в кожному випадку покарання за неприбирання різне. Неприйняття власником тварини заходів з прибирання території міста від забруднення екскрементами тваринного тягне в деяких випадках накладення адміністративного штрафу. Також в кожному місті різні вимоги щодо місць в яких можуть вигулювати собак, однак найчастіше не можна вигулювати собак ближче, ніж 10-30 метрів до житлового будинку. Прибирати за собакою ви повинні самі, після викидати прибране в урну, попередньо зав'язавши.

 

Додаткові матеріали:

  • Як покарати жінку, вигулюють собак без намордника і повідка?
  • Що робити, якщо сусідка скаржиться на гавкіт собаки в квартирі?
  • Як відмовитися від відшкодування шкоди, заподіяної собакою іншої собаці?
  • Відшкодування матеріального збитку, заподіяного вбивством собаки
  • Ремонт і стоянка вантажного автомобіля у дворі житлового будинку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ