Що робити, якщо сусідка скаржиться на гавкіт собаки в квартирі?

Сусідка з сусіднього під'їзду дзвонить мені вечорами, приходить до мене додому, ловить мою маму на вулиці і скаржиться, що у нас вдома в денний час в 9-00 і 9-30 ранку кілька разів гавкала наша собака. Ми опитали решти сусідів прилеглих квартир, але нам відповіли, що це не безперервний гавкіт і не виття, а кілька гавков не більше 10 хвилин в день. На питання чи заважає їм цей звук, всі сказали, що абсолютно немає. Моя мама пенсіонерка і знаходиться весь час вдома за винятком моментів, коли виходить в магазин. Собака при господарів будинку не вимовляє взагалі ні звуку, вона зареєстрована, у неї є ветпаспорт і ми регулярно робимо щеплення. У період з 22 вечора до 8 ранку ми тишу не порушуємо.
Претензії сусідки полягають у тому, що "собака повинна жити в будці ", "я у своїй квартирі маю право відпочити ", "пересадите собаку в коридор ". На вигляд вона абсолютно нормальна молода жінка, але спроби подібних конфліктів вона вже робила - ходила до сусідів з іншого під'їзду зі скаргою, що їх собака гавкає на вулиці при виході на прогулянку. Мова йде не про щоденному виснажливому гавкоті, а про 3-5 хвилинах, поки вони йшли по двору.
Так само ця сусідка пише заяву в ЖЕК про те, що неправильно зробили в під'їзді косметичний ремонт, про те, що двірники не прибираються і т.д.
Я розумію, що стала мішенню для людини, яка якось хоче проявити свою владу.
Скажіть, що я можу зробити, щоб захиститися від нападок?
Собака пересаджена в коридор, на неї одягнений електроошейнік Антигавкіт, але я розумію, що справа не стільки в собаці, скільки в тому, що за нас зачепився скандаліст. Як мені припинити її переслідування (дзвінки, парафії), адже ми закон не порушуємо?

val-kaverina@yandex.ru

Відповідь юриста:

Привіт, Катерина. КоАП РФ відповідальності за обставинами гавкання собаки в квартирі відповідальності не встановлює. На жаль, такі люди зустрічаються повсюдно і єдиний спосіб боротьби - це використовувати проти неї ті ж кошти. Наприклад, пишіть заяви дільничному про те, що ваша сусідка порушує ваш спокій постійними телефонними дзвінками, дзвінками в двері і т.п.

 

Додаткові матеріали:

  • Як домогтися дотримання тиші і порядку сусідкою, яка не є власником квартир ...
  • Як покарати жінку, вигулюють собак без намордника і повідка?
  • Як відмовитися від відшкодування шкоди, заподіяної собакою іншої собаці?
  • Чи можна заборонити людині фотографувати чужу дитину?
  • Вимога ветеринарної клініки про оплату заборгованості

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ