Чи може керівництво школи не пускати батьків на територію навчального закладу?

Здрастуйте! Розкажіть будь ласка на якій підставі не пускають батьків до школи? Вчора я привела дитину після хвороби в школу до четвертого уроку і наткнулася на хамство і не розуміння з боку співробітників школи.Оні зупинили мене, схопивши за руку, куди я мовляв прямую Коли я сказаля, здивувавшись, що на урок, мені було сказано, що мені тут робити нічого, дитина проходить, а ви за забор.Здесь батькам не место.І це два завуча школи. За тиждень до хвороби все було нормально, а зараз бачте наше місце за парканом. На моє зауваження змінити тон спілкування ніхто не відреагував, навпаки крику стало больше.І це все при цілому класі дорослих дітей, охорони і інших співробітників школи. Моя дочка була налякана, їй 8 років. Мене в школі багато хто з персоналу знають в обличчя, тому що ми ще на тренування щодня туди ходім.Я стояла і відчувала себе приниженою, навіть не знала що сказать.Сказала в свій захист, що без уваги я це не залишу, на що мене навіть направили в департамент образованія.Отношеніе до батьків не зрозуміле. Мені б хотілося зрозуміти, що я можу зробити, щоб таке більше не повторилося, адже моя дочка тільки почала там вчитися?

Світлана

Відповідь юриста:

Привіт, Світлана. Керівництво та педагогічний склад школи несе повну відповідальність за життя, здоров'я і безпеку всіх своїх учнів, що знаходяться на території їхньої школи. Тому приймаються подібні заходи, які перешкоджають попаданню на територію школи будь-якого, крім безпосередньо учнів. Ніхто не забороняє школі на своєму рівні приймати локальні накази керівництва про дотримання внутрішнього розпорядку, якого повинні дотримуватися всі, хто так чи інакше пов'язаний з даним закладом.
У деяких випадках, коли мова йде про маленьких дітей, можна домовитися з директором школи, наприклад про надання пропуску (довідки), яку ви будете пред'являти при вході разом з паспортом, або інші можливі рішення.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть звільнити педагога з сільської школи через брак робочих годин?
  • Як правильно звільнити працівника, який має на утриманні дитину - інваліда?
  • Які документи потрібні для перекладу дитини до школи за новим місцем прожив ...
  • Як довести, що дитина не псував майна музичної школи?
  • Що робити при відмові у виплаті допомоги на дитину через ненадання довідки ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ