Чи може керуюча компанія додавати до показань лічильника перерахунок?

поставлені лічильники обліку води (холодної та гарячої) в квартіре.сталі додавати в мою квитанцію ще суму додаткову (перерахунок у них називається). запитувала чому? пояснюють що люди були у відпустках, т.е відсутні за місцем проживання і тепер надають справкі.і тепер все раскідивается.ми теж були відсутні, але ми не можемо подати підтверджуючий документ, так як счетчікі.я згідно платити за те скільки виліла.НО НЕ ЗА ТИХ ХТО мився в СВОЇХ ваннах! коли не було лічильників теж платила додаткові суму, іноді примудрялася робити перерасчети.оплата виходила тоді бешенная.говорілі ставте лічильники будете платити за себя.у всіх стоять. вас-без счетчікоа мало осталось.і все що на будинок йде вашому будинку мало лічильників. а пільговики есть.бред! я розумію, що лічильник на будинку показує накручені куби.і якщо звіряти з даними які предаставляют мешканці з лічильниками + нормативами на людину зробленими на людину без лічильника + перерасчет.остается багато не оплаченої води. да державі тяжко.но то що в квартирах некорорих прописаний 1 чол., а живуть за 2-й т.д.то води ясна річ виливається багато але я хочу платити за своє!!!! скільки завгодно ! але за інших набридло!!!! втомилася розбиратися! що можна зробити??? разговарівала.ссилаются на закони де і як він виглядає ??? та якщо це правда, що за маячня?? ?? СПАСИБІ!

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Різниця між показаннями квартирних лічильників і загальнобудинкових лічильників буде завжди. Вона в будь-якому випадку не може бути фіксованою, а вироблятися розрахунковим шляхом щомісяця або в кінці року однією сумою перерахунку. Різниця з'являється в основному через технологічних втрат, витоку в загальнобудинкових мережах, використання води поза квартир (наприклад для прибирання під'їздів, поливу квітів і т.д.), злодійство самих власників.

У будь-якому випадку загальнобудинкові витрати повинні оплачуватися власниками приміщень додатково до квартирних витрат води, тому втрати у ваших мережах, будинок так сказати спожив більше, ніж квартири.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може керуюча компанія додавати до показань лічильника перерахунок?
  • Вимоги керуючої компанії про заміну справно функціонують лічильників
  • Обов'язковість заміни лічильників на холодній воді на увазі їх давності
  • Вимоги керуючої компанії про заміну справно функціонують лічильників
  • Обов'язковість заміни лічильників на холодній воді на увазі їх давності

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ